Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Serial killer στην Κύπρο: Η σορός της 8χρονης Έλενας στη βαλίτσα που βρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη
ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Η σορός της 8χρονης Έλενας στη βαλίτσα που βρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη

Serial killer στην Κύπρο: Με μια βαλίτσα έκανε το ταξίδι για τον παράδεισο, η μικρούλα Έλενα, που έκανε το "λάθος" να δει τον φόνο της μητέρας της.

Serial killer στην Κύπρο: Θρίλερ στην Κύπρο, σχετικά με τη δράση του serial killer, μετά την ανάσυρση και μιας ακόμη βαλίτσας από την Κόκκινη λίμνη, στην οποία εντοπίστηκε σε αποσύνθεση ένα ακόμη πτώμα. Την ίδια ώρα, μια 21χρονη αλλοδαπή καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού από τον ίλαρχο Νίκο Μεταξά με το ψευδώνυμο Ορέστης το Σεπτέμβρη του 2017.

Οι έρευνες των κυπριακών αρχών στην Κόκκινη λίμνη επιταχύνθηκαν με την άφιξη από την Αμερική του ραντάρ που σκανάρει τα σκοτεινά νερά για ίχνη από την εγκληματική δράση του serial killer στην Κύπρο. Το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε και η πρώτη, η δεύτερη βαλίτσα που όλα δείχνουν πως φέρει το πτώμα της 8χρονης Ελενα Νατάλια Μπουνέα, κόρης της Λίβια που έπεσε επίσης θύμα του Κύπριου στρατιωτικού.

Σύγκριση του γενετικού υλικού

Το ερώτημα ήταν εάν επρόκειτο για την 8χρονη Έλενα από τη Ρουμανία ή για την 28χρονη Μαρικάρ από τις Φιλιππίνες. Όταν ανοίχθηκε η βαλίτσα υπήρχε ένας σωρός από λάσπες, κόκαλα και σάρκες σε προχωρημένη σήψη και λωρίδες από τα ρούχα της Έλενας. Αρχικώς θεωρήθηκε παρακινδυνευμένο να πει κάποιος ότι επρόκειτο για σορό παιδιού, αλλά το μέγεθος των οστών δεν άφησε αμφιβολίες. Αυτοψία έκαναν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους. Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα αίτια του θανάτου. Παράλληλα θα γίνει σύγκριση του γενετικού υλικού της πρώτης σορού που βρέθηκε στη Κόκκινη Λίμνη με αυτήν που βρέθηκε χθες, ώστε να ταυτοποιηθεί και επιστημονικά με DNA ότι πρόκειται για μάνα και κόρη. Επισήμως η ταυτότητα θα γίνει γνωστή με DNA από εν ζωή συγγενείς ή από γενετικό υλικό που υπάρχει σε ρούχα των θυμάτων.

Serial killer στην Κύπρο: Πέντε τα επιβεβαιωμένα θύματα

Ο 35χρονος serial killer και καθ’ ομολογία δολοφόνος επτά ανθρώπων, είχε καταθέσει ότι στη λίμνη πέταξε τρεις βαλίτσες με πτώματα, κατονομάζοντας την Μαρικάρ Βαλντέζ, την 8χρονη Έλενα Μπουνέα και τη μητέρα της Λίβια Μπουνέα, στην οποίαν εκτιμάται ότι ανήκει η σορός που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα. H σορός, που ανασύρθηκε, έφερε ρούχα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, που είχαν εντοπιστεί γυμνές.

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα

Χθες στην περιοχή του μεταλλείου Μιτσερού η κοινότητα και οι κάτοικοι πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του «Ορέστη» που επέλεξε να μετατρέψει σε νεκροταφείο τις λίμνες και τα πηγάδια της περιοχής, αφήνοντας το αιματηρό στίγμα του. Εκδήλωση για τα θύματα έγινε και από τις γυναίκες από τις Φιλιππίνες που ζουν και εργάζονται στη Λεμεσό.
Το κράτος, κάτω από το βάρος του διασυρμού της Κύπρου από τα φοβερά εγκλήματα με θύματα αλλοδαπές γυναίκες και παιδιά, έχει κινητοποιήσει τους αρμόδιους μηχανισμούς ώστε να προσφέρει στήριξη στις οικογένειες και απαντήσεις για το πώς χάθηκαν οι άνθρωποί τους. Αναμένεται πως μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες θα εγερθούν απαιτήσεις αποζημιώσεων για την ολιγωρία που επέδειξε το κράτος ώστε να διερευνήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά την εξαφάνιση των πέντε γυναικών και των δυο παιδιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις