Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σρι Λάνκα: Τραγικές εικόνες στην κηδεία των παιδιών του δισεκατομμυριούχου της Asos
ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Τραγικές εικόνες στην κηδεία των παιδιών του δισεκατομμυριούχου της Asos

Σρι Λάνκα: Τα τρία παιδιά του Άντερς Χολτς Πόβλσεν, ήταν ανάμεσα στα θύματα του μακελειού.

Σρι Λάνκα: Σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία των παιδιών του δισεκατομμυριούχου της Asos, Άντερς Χολτς Πόβλσεν, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στη Σρι Λάνκα. Τα τρία παιδιά του μεγιστάνα της Asos, Άλμα, Άλφρεντ και Άγκνες, ήταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης, καθώς η οικογένεια από τη Δανία απολάμβανε τις διακοπές της στη Σρι Λάνκα. Όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα, ο Πόβλσεν φάνηκε να παρηγορεί την σύζυγό του Αν και την κόρη του Άστριντ στον καθεδρικό ναό του Aarhus στη Δανία, όταν βγήκαν τα φέρετρα που ήταν καλυμμένα με λουλούδια από τις νεκροφόρες.

Μετά από λεπτά σιγής έξω από την εκκλησία, η 10χρονη αδελφή των νεκρών παιδιών έκοψε το σχοινί που συγκρατούσε μπαλόνια, που βρίσκονταν σε ένα από τα φέρετρα και τα άφησε στον ουρανό. Στην επιμνημόσυνη δέηση, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ο Πόβλσεν χαρακτήρισε ως «ακατανόητη» την απώλεια των παιδιών του και ευχαρίστησε συγγενείς και φίλους για την αγάπη και την στήριξή τους προς την οικογένειά του.Στην κηδεία το παρών έδωσαν μέλη της βασιλικής οικογένειας της Δανίας και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Πόβλσεν μαζί με την οικογένειά του έμεναν στο ξενοδοχείο Shangri-La Hotel όταν έγινε το χτύπημα από τους βομβιστές.  Ο γιος του και οι δυο του κόρες σκοτώθηκαν, ενώ η άλλη του κόρη επέζησε. Πληροφορίες αναφέρουν πως και ο ίδιος τραυματίστηκε, ωστόσο, είναι άγνωστο το πόσο σοβαρά ήταν τα τραύματά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις