Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Facebook: H πλατφόρμα «ρίχνει» ban στον ρατσισμό και την ρητορική μίσους
PLUS

Facebook: H πλατφόρμα «ρίχνει» ban στον ρατσισμό και την ρητορική μίσους

Facebook: Στο εξής αποκλείονται από το Facebook ακραίες προσωπικότητες όπως ο Λούις Φάρακαν, ο Άλεξ Τζόουνς και ο Μάιλο Γιαννόπουλος

Facebook: «Πόρτα» έριξε εχθές το Facebook σε γνωστές προσωπικότητες που προωθούν ρητορική μίσους και ακραίες, ρατσιστικές ή αντισημιτικές ιδέες. Μεταξύ των ονομάτων στην «μαύρη λίστα» της σελίδας βρίσκουμε τρανταχτά ονόματα, όπως ο Λούις Φάρακαν, επικεφαλής της οργάνωσης «Έθνος του Ισλάμ», ο Άλεξ Τζόουνς ιδρυτής του ιστότοπου «Infowars» και το ακροδεξιό τρολ ελληνικής καταγωγής, Μάιλο Γιαννόπουλος. «Πάντα απαγορεύαμε τα πρόσωπα ή τις οργανώσεις που προωθούν ή επιδίδονται στη βία και το μίσος, όποια κι αν είναι η ιδεολογία τους», ανακοίνωσε το Facebook, διαγράφοντας οριστικά τους λογαριασμούς και το περιεχόμενο έξι συνολικά ατόμων.

Μία εκ των προσωπικοτήτων που απαγορεύθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης είναι ο 85χρονος Λούις Φάρακαν, επικεφαλής του «Έθνους του Ισλάμ», μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1930. Τα μέλη της αναγνωρίζονται από το παπιγιόν που φοράνε, αλλά και τις ακραίες θέσεις τους, που είναι συχνά αντισημιτικές και ομοφοβικές. «Ο Χίτλερ ήταν ένας μεγάλος άνδρας», είχε δηλώσει ο Φάρακαν το 1984 σε συνέντευξή του.

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος

Ο 45χρονος Άλεξ Τζόουνς είναι ένας γνωστός συνωμοσιολόγος της ακροδεξιάς, ιδρυτής του ιστότοπου Infowars.

Είναι γνωστός κυρίως για τον ισχυρισμό του ότι το μακελειό το 2012 στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ των ΗΠΑ, στο οποίο σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι εκ των οποίων 20 παιδιά, ήταν σκηνοθετημένο. Πλέον οι χρήστες του Facebook δεν θα μπορούν να αναρτούν βίντεο του Infowars.

Ο Άλεξ Τζόουνς

Facebook: Τα υπόλοιπα ονόματα της μαύρης λίστας

Τη λίστα συμπληρώνουν ο Μάιλο Γιαννόπουλος, ο Βρετανός ακροδεξιός υπέρμαχος της υπεροχής της λευκής φυλής, ο Πολ Νίλεν, μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και προσωπικότητα της αμερικανικής ακροδεξιάς, και ο Πολ Τζόζεφ Γουότσον, ένας νεαρός Βρετανός που προωθεί θεωρίες συνωμοσίας, τα ακραία βίντεο του οποίου έχουν εκατομμύρια views στο Διαδίκτυο. Τέλος η Αμερικανίδα Λόρα Λούμερ που συνηθίζει να αναρτά βίντεο κατά των μουσουλμάνων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις