Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάτι – ντοκιμαντέρ: «Έχει πάρει φωτιά ο κήπος του Ψινάκη, στείλτε κάποιον, τα έχει καλά με τα κανάλια» (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι – ντοκιμαντέρ: «Έχει πάρει φωτιά ο κήπος του Ψινάκη, στείλτε κάποιον, τα έχει καλά με τα κανάλια» (vid)

Μάτι – ντοκιμαντέρ: Στο ηχητικό ακούγεται ο αστυνομικός του Ηλία Ψινάκη, να καλεί στην πυροσβεστική και να λέει πως έχει πάρει φωτιά ο κήπος.

Μάτι – ντοκιμαντέρ: Τηλεφώνημα – ντοκουμέντο που έκανε ο αστυνομικός που υπηρετεί στην προστασία του Ηλία Ψινάκη κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έρχεται στο φως και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανατριχίλα και οργή.

Το ηχητικό από τα τηλεφωνήματα στην πυροσβεστική που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ χθες, σε ένα ντοκιμαντέρ που θα αναστατώσει την κοινωνία και θα κάνει τους Έλληνες να βιώσουν ξανά τον πόνο, αποδεικνύει πως ακόμη και εκείνες τις δραματικές στιγμές, προηγούνται όσοι “τα έχουν καλά με τα κανάλια”. Στο ηχητικό ακούγεται ο αστυνομικός του Ηλία Ψινάκη, να καλεί στην πυροσβεστική και να λέει πως έχει πάρει φωτιά ο… κήπος. Από το τηλεφωνικό κέντρο τον ρωτούν αν υπάρχουν λάστιχα για να ρίξει νερό κι αν η φωτιά είναι μεγάλη. «Επειδή κινδυνεύει κόσμος, τώρα μην έρθουμε για δύο δέντρα και τον κήπο», λένε συγκεκριμένα. Στην συνέχεια ακούγεται συνομιλία και με τον ίδιο τον Ηλία Ψινάκη, που επιβεβαιώνει πως έχει πάρει φωτιά εκτός από τον κήπο και το σπίτι.

Σε άλλο σημείο ακούγεται αστυνομικός να λέει ξανά πως έχει πάρει φωτιά το σπίτι του Ηλία Ψινάκη ζητώντας να σταλεί βοήθεια στην κατοικία, αφού όπως συμπληρώνει ο συνομιλητής του αστυνομικού «αυτός τα έχει καλά με τα κανάλια».

Ψινάκης – Μάτι: Η “φωτιά” στο σπίτι του

Ο Ηλίας Ψινάκης, όπως όλοι θυμόμαστε, είχε ισχυριστεί τότε μπροστά στην κάμερα ότι κάηκε και το δικό του σπίτι ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς που κάηκε. Γιατί αλλιώς θα έλεγαν ότι έβαλα εγώ τη φωτιά». Ωστόσο, εικόνες που ήρθαν πολύ γρήγορα από την περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του δημάρχου αποδείκνυαν πως το σπίτι δεν κάηκε.

Μήνες μετά που αποφάσισε να εμφανιστεί κι ενώ είχε δεχθεί τα πυρά της κοινωνίας, ο Αντώνης Σρόιτερ τον ρώτησε στην “Αυτοψία”, γιατί είχε κάνει αυτή τη δήλωση. “Βλακεία μου”, απάντησε… Τότε, που είπε πως κοιμάται ήσυχος τα βράδια…

Δείτε από το 17:00 και μετά:

Δείτε ακόμη:

Διάλογος στον “αέρα”: Ο Χίος τηλεφώνησε στον Ψινάκη ως ένστολος – “Μ@λ@α, ξεφτιλισμένε” (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις