Αθήνα

°C

Κυριακή

25

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισλαμικό κράτος ηγέτης: Επανεμφάνιση μετά από πέντε χρόνια – “Τραντάξαμε τα κρεβάτια των Χριστιανών”
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό κράτος ηγέτης: Επανεμφάνιση μετά από πέντε χρόνια – “Τραντάξαμε τα κρεβάτια των Χριστιανών”

Ισλαμικό κράτος ηγέτης: Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εμφανίζεται πέντε χρόνια μετά και αναφέρεται στο μακελειό στη Σρι Λάνκα.

Ισλαμικό κράτος ηγέτης: Την εμφάνισή του για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, έκανε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εμφανίζεται σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε από το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους Al Furqan. Η ημερομηνία κατά την οποία γυρίστηκε το βίντεο δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι δηλώνει ότι η «μάχη για τη Μπαγούζ έχει τώρα τελειώσει», αναφερόμενος στο τελευταίο προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία, που έπεσε στις 23 Μαρτίου του 2019.

Στο βίντεο, τον βλέπουμε να κάθεται στο πάτωμα και να συνομιλεί με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ φορά μαύρα ρούχα κι ένα γιλέκο και δίπλα του υπάρχει ένα πολυβόλο όπλο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα γένια του έχουν πλέον γκριζάρει, σε σχέση με την τελευταία του περιβόητη εμφάνιση στη Μοσούλη. Τα πρόσωπα των υπόλοιπων τζιχαντιστών που τον ακούν να μιλά, έχουν υποστεί επεξεργασία για να μην αναγνωριστούν. Ο άνδρας επιβεβαιώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος «θα εκδικηθεί» για τους μαχητές του που σκοτώθηκαν κι ότι η μάχη εναντίον της Δύσης είναι «μια μακρά μάχη».

“Εκδίκηση η επίθεση στη Σρι Λάνκα”

Ο ηγέτης των τζιχαντιστών μιλάει ήρεμα, αφήνοντας κενό λίγων δευτερολέπτων μεταξύ των φράσεών του. Επιπλέον, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εμφανίζεται να εγκωμιάζει τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, με 250 νεκρούς, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν ως εκδίκηση για την απώλεια της Μπαγούζ. «Οι αδελφοί σας στη Σρι Λάνκα επούλωσαν τα τραύματα στις καρδιές των μονοθεϊστών με τις επιθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες τράνταξαν τα κρεβάτια των σταυροφόρων το Πάσχα, ως εκδίκηση για τα αδέλφια σας στη Μπαγούζ» ακούγεται να λέει. «Αυτό αποτελεί μέρος της εκδίκησης που περιμένει τους σταυροφόρους» προσθέτει. Το τελευταίο μήνυμα του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ήταν ένα ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2018. Σύμφωνα με ειδικούς, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη βρίσκεται στη συριακή έρημο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις