Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Serial killer Κύπρος: Στον τόπο του εγκλήματος ο 35χρονος – Εντοπίστηκε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Serial killer Κύπρος: Στον τόπο του εγκλήματος ο 35χρονος – Εντοπίστηκε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη

Serial killer Κύπρος: Σύμφωνα με ομολογία του serial killer, εντός της Κόκκινης Λίμνης, πέταξε τρία από τα θύματα του αφού πρώτα τα έβαλε εντός βαλιτσών.

Serial killer Κύπρος: Στον τόπο της φρίκης ο 35χρονος serial killer της Κύπρου το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Συνοδευόμενος από άντρες της Αστυνομίας, ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ορέστης», με χειροπέδες στα χέρια κατευθύνθηκε στη κόκκινη λίμνη όπου υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο όπου έριξε τα πτώματα τριών γυναικών μέσα σε βαλίτσες.

Στη συνέχεια, μεταδόθηκε από την αστυνομία στην Κύπρο η πληροφορία για εντοπισμό δύο βαλιτσών.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάριος Τράγκολας, «εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα κι έγινε η σηματοδότηση τους. Αύριο στις 10 το πρωί θα αρχίσει η ανάσυρσή τους».

Η ρομποτική κάμερα κατάφερε να τις εντοπίσει στα σκούρα νερά της λίμνης, με τις αρχές να σημαδεύουν το σημείο με σημαδούρας. Το νερό της λίμνης είναι ιδιαιτέρως τοξικό και για αυτόν τον λόγο λήφθηκε δείγμα για να αναλυθεί και να διαπιστωθεί αν μπορούν να επιχειρήσουν δύτες με ασφάλεια.

Ο 35χρονος, μετά την υπόδειξη του σημείου, μπήκε εντός του οχήματος της Αστυνομίας και επέστρεψε στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με ομολογία του, εντός της κόκκινης λίμνης στο Μιτσερό, πέταξε τρία από τα θύματα του αφού πρώτα τα έβαλε εντός βαλιτσών.

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό αφορούν στον εντοπισμό των σορών της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονης κόρης της Έλενα Ναταλία από τη Ρουμανία και της 32χρονης Mαρικάρ Βάλντεζ Αρκουίλα από τις Φιλιππίνες, τις οποίες, όπως παραδέχθηκε ο 35χρονος στρατιωτικός σκότωσε και πέταξε στη λίμνη, τοποθετώντας τα πτώματά τους σε βαλίτσες.

Την ίδια ώρα, το όνομα μιας ακόμη από τα θύματά του έδωσε στις Αρχές ο serial killer από την Κύπρο.

Η συγκεκριμένη γυναίκα εντοπίστηκε την Μεγάλη Πέμπτη (25/4) νεκρή στο πεδίο βολής της Ορούντας μετά από υπόδειξη της σκηνής από τον 35χρονο «Ορέστη».

Όπως έγραψε στις σημειώσεις του, ονομάζεται Khadka Anu και καταγόταν το Νεπάλ.

Η Khadka Anu είχε εξαφανισθεί από τη Λευκωσία πριν από ένα περίπου χρόνο ενώ φίλοι της κατήγγειλαν την εξαφάνισή της στο προξενείο του Νεπάλ στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο σπίτι σπίτι της βρίσκονταν τόσο τα προσωπικά της αντικείμενα όσο και το διαβατήριό της.

Καταγγελία φέρει επίσης την 30χρονη να επιβιβάζεται σε άσπρο αυτοκίνητο τη μέρα της εξαφάνισής της.

Serial killer Κύπρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λευκωσία

Χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό στη Λευκωσία με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι ζητούσαν την ανάληψη ευθυνών για τις γυναίκες που εξαφανίσθηκαν και δολοφονήθηκαν από τον 35χρονο λοχαγό.

Κύριο σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Παραιτήσεις τώρα» και «Πού είναι;».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε λίστα με τα ονόματα των επτά θυμάτων αλλά και των 32 άλλων γυναικών οι οποίες αγνοούνται, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών.

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Θα αποδοθούν ευθύνες

Από την Κίνα, όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβη σε δήλωση εκφράζοντας συγκλονισμό για τις αποκαλύψεις ενώ ταυτόχρονα προαναγγέλλει απόδοση «τυχόν ευθυνών», αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δήλωσή του ανέφερε πως είναι συγκλονισμένος από την αποκάλυψη τόσων στυγερών δολοφονιών εις βάρος αθώων αλλοδαπών γυναικών και μικρών παιδιών, και εξέφρασε βαθύτατη θλίψη και έντονη ανησυχία.

Σημείωσε πως έδωσε από την πρώτη στιγμή οδηγίες, ούτως ώστε οι διωκτικές αρχές να πράξουν το παν για την πλήρη εξιχνίαση των εγκλημάτων και, παρά το ότι βρίσκεται αυτές τις μέρες στο εξωτερικό, ο ίδιος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε πως συμμερίζεται πλήρως τα αισθήματα της κοινής γνώμης και τον αποτροπιασμό απέναντι στα ειδεχθή αυτά εγκλήματα, όπως και την πηγαία αγανάκτηση της κυπριακής κοινωνίας για δολοφονίες που φαίνεται να είχαν επιλεκτικά στόχο αλλοδαπές που βρίσκονται στη χώρα μας για να εργασθούν.

Τέλος ο Πρόεδρος της Κύπρου σημειώνει πως με ψυχραιμία θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και θα αποδοθούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις