Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ιαπωνία: Καρχαρίας πήγε να φάει χελώνα και… τον «έφαγε» αυτή
PLUS

Ιαπωνία: Καρχαρίας πήγε να φάει χελώνα και… τον «έφαγε» αυτή

Ιαπωνία: Ο τεράστιος λευκός καρχαρίας πνίγηκε στην προσπάθειά του να καταβροχθίσει το ογκώδες ζώο

Ιαπωνία: Μοιραία στάθηκε για έναν μεγάλο λευκό καρχαρία η απόφαση να προσπαθήσει να φάει μια μεγάλη θαλάσσια χελώνα, αφού τελικά… τον έφαγε αυτή.

Οι viral φωτογραφίες του άτυχου ζώου, που πνίγηκε προσπαθώντας να καταβροχθίσει την ογκώδη χελώνα, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Σε αυτές εμφανίζεται ο πελώριος λευκός καρχαρίας νεκρός, με το θήραμά του σφηνωμένο στο στόμα του.

Ιαπωνία: Για ώρες προσπαθούσε ο καρχαρίας να «ξεφορτωθεί» το γεύμα του

Τις φωτογραφίες ανάρτησε στο διαδίκτυο ένας ψαράς από την Οσάκα της Ιαπωνίας.

Όπως αναφέρει στο ποστ του, ο ψαράς είχε βγει με το καράβι του για να ψαρέψει τόνο, όταν κάποιος στον ασύρματο ανέφερε πως είδε τον πελώριο καρχαρία.

«Άκουσα συζητήσεις στον ασύρματο πως υπήρχε ένας λευκός καρχαρίας που κολυμπούσε με μία μεγάλη θαλάσσια χελώνα στο στόμα του», σημειώνει στην ανάρτηση και προσθέτει: «Άρχισαν να κάνουν πλάκα, έτσι δεν έδωσα περισσότερη σημασία».

Την επόμενη ημέρα ο καρχαρίας εντοπίστηκε νεκρός, μπλεγμένος σε δίχτυα και ο ψαράς τον φωτογράφισε.

Η ανάρτησή του έγινε viral κερδίζοντας περισσότερα από 9.000 share.

Ιαπωνία: Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας

Ο λευκός καρχαρίας (επιστημονική ονομασία: Carcharodon carcharias (Καρχαρόδων ο καρχαρίας)), γνωστός και ως σπρίλλιος, μεγάλος λευκός, λευκός θάνατος ή και σκέτο καρχαρίας, είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς.

Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων (αν και κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για μήκος μεγαλύτερο των 8 μέτρων και βάρους μεγαλύτερου των 3.324 χιλιόγραμμων) και ζυγίζει συνήθως μέχρι 2.240 χιλιόγραμμα. Είναι το μόνο είδος του γένους του (Carcharodon) που υπάρχει ακόμα.

Φτάνει σε ωριμότητα σε ηλικία περίπου 15 ετών και μπορεί να ζήσει πάνω από 30 χρόνια. Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι και είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς των θαλάσσιων θηλαστικών ενώ η ταχύτητα που αναπτύσσει στην κολύμβηση μπορεί να φτάσει τα 56 χλμ/ώρα.

Τρέφεται με μια ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, πτερυγιόποδων και θαλασσοπουλιών και θηλαστικών, ερχόμενος πρώτος στην καταγραφή θανάσιμων επιθέσεων σε ανθρώπους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις