Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σρι Λάνκα: Ματωμένο Πάσχα με δεκάδες νεκρούς – Πολλαπλές εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία
ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Ματωμένο Πάσχα με δεκάδες νεκρούς – Πολλαπλές εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία

Σρι Λάνκα: Συγκλονίζουν οι σκηνές μέσα από τις βομβαρδισμένες εκκλησίες την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών.

Σρι Λάνκα: Πολλαπλές εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν στη Σρι Λάνκα σήμερα, Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τρεις εκκλησίες, δύο στο Κολόμπο και μία βόρεια της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, στο Νεγκόμπο. Επίσης, τρεις εκρήξεις έγιναν σε πολυτελή ξενοδοχεία, στο Κολόμπο.

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις, όμως, υπάρχουν φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσε πως οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν ξεπερνούν τους 300.

«Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν εισαχθεί και βρίσκονται καθ’ οδόν και άλλοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος στο Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο.

«Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», διαβάζει κανείς σε μήνυμα στα αγγλικά που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

https://twitter.com/MaheshNegombo/status/1119813313234210816?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1119813313234210816&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fsri-lanka-polles-ekrixeis-se-ekklisies-xenodoheia

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις