Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δυστύχημα Πορτογαλία: Ανατροπή λεωφορείου με τουρίστες – Τουλάχιστον 28 νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Δυστύχημα Πορτογαλία: Ανατροπή λεωφορείου με τουρίστες – Τουλάχιστον 28 νεκροί

Δυστύχημα Πορτογαλία: Για άγνωστους λόγους, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου, το οποίο ανατράπηκε και κατέληξε στη στέγη ενός σπιτιού.

Δυστύχημα Πορτογαλία: Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο που σημειώθηκε στη Σάντα Κρουζ της Μαδέρας, στην Πορτογαλία.

Το λεωφορείο ανετράπη σε μια κατοικημένη περιοχή στην παράκτια πόλη Κανίκο, περίπου στις 18:30, τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας) δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος της πόλης, Φιλίπε Σόουζα.

Για άγνωστους ακόμη λόγους, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου, το οποίο ανατράπηκε και κατέληξε στη στέγη ενός σπιτιού που βρισκόταν κάτω από τον δρόμο.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον πόνο αυτών των ανθρώπων», είπε ο Φιλίπε Σόουζα.

Συμπλήρωσε ότι οι τουρίστες που επέβαιναν στο λεωφορείο ήταν όλοι Γερμανοί, αλλά και κάποιοι πεζοί ενδέχεται επίσης να χτυπήθηκαν από το λεωφορείο.

«Εκφράζω την οδύνη και την αλληλεγγύη όλων των Πορτογάλων σε αυτή την τραγική στιγμή και πάνω απ’ όλα συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, που, σύμφωνα με όσα μου είπαν, ήταν όλοι Γερμανοί», είπε ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης RTP.

Η πρεσβεία της Γερμανίας στην Πορτογαλία το επιβεβαίωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Diario de Noticias τα θύματα είναι 11 άνδρες και 17 γυναίκες.

Ο οδηγός και ο ξεναγός, και οι δύο Πορτογάλοι, συγκαταλέγονται στους τραυματίες του δυστυχήματος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Μιγκέλ Αλμπουκούερκε, πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης έστειλε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Τηλεοπτικοί σταθμοί ανέφεραν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 50 άνθρωποι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σάντα Κρουζ, 21 ακόμη άνθρωποι είναι τραυματίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις