Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: Οι αποχωρήσεις, οι επιστροφές και η… στέψη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Οι αποχωρήσεις, οι επιστροφές και η… στέψη

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσει με αξιώσεις και την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα, με τους ανθρώπους της ομάδας να σχεδιάζουν ήδη την επόμενη μέρα.

ΠΑΟΚ: Φεύγουν αρκετοί…

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παράλληλα θα διεκδικήσει με αξιώσεις και την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα, με τους ανθρώπους της ομάδας να σχεδιάζουν ήδη την επόμενη μέρα.

Συγκεκριμένα, αρκετές αλλαγές αναμένονται στη θέση κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Φυσικά, τίποτα δεν κουνά τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος αποτελεί τον «κέρβερο» της εστίας του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα βέβαια, η σύνθεση των τερματοφυλάκων αναμένεται να αλλάξει ριζικά. Αρχικά ο Παναγιώτης Γλύκος δεν θα συνεχίσει στην αγαπημένη του ομάδα. Δεν επανήλθε ποτέ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί.

Ο Ρέι από την πλευρά του αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 για να αποτελέσει το Νο1 κάτω από τα δοκάρια. Ωστόσο, η ραγδαία άνοδος της απόδοσης του Πασχαλάκη άφησε τον Αργεντίνο στο περιθώριο και αναμένεται να μην συνεχίσει μετά το τέλος της χρονιάς.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του ΠΑΟΚ για τον Σιαμπάνη. Ο νεαρός τερματοφύλακας θεωρείται από αρκετούς ειδικούς ως το «next big thing» για τους Έλληνες γκολκίπερ. Ωστόσο δεν έχει πάρει ευκαιρίες. Υπαρκτό φαίνεται να είναι και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Σιαμπάνη.

Φυσικά θα υπάρξουν και προσθέσεις στο ρόστερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς από την Ξάνθη, ενώ θα επιστρέψει και ο Νίκος Μελίσσας που αγωνίζεται ως δανεικός στη Λαμία.

ΠΑΟΚ: Επιστροφή Λάμπρου

Ο Λάζαρος Λάμπρου πραγματοποιεί μία εκπληκτική πρώτη σεζόν στην Ολλανδία ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να… προλάβει πιθανούς «μνηστήρες», ανανεώνοντας το συμβόλαιό του. Ο Λάμπρου βγάζει… μάτια ως δανεικός στη Φορτούνα Σιτάρντ. Εκεί έχει 8 γκολ και 8 ασίστ στη φετινή σεζόν, μόλις στα 21 του χρόνια. Από τον ΠΑΟΚ θέλουν λοιπόν να τον «δέσουν» στην ομάδα και έτσι αναμένεται σύντομα να υπάρξει πρόταση ανανέωσης στον Έλληνα επιθετικό με αυξημένες απολαβές.

Το τρέχον συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι του 2020, με τη ρήτρα του να είναι στα 3 εκατ. ευρώ και ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να αυξήσει τόσο τη διάρκεια όσο και τη ρήτρα, αυξάνοντας μάλιστα την τελευταία στα 10 εκατ. ευρώ.

Και ο Άγιαξ για Κουλούρη

Η εντυπωσιακή φετινή πορεία του Ευθύμη Κουλούρη στον Ατρόμητο δεν έχει περάσει απαρατήρητη από αρκετές ευρωπαϊκές και αρκετές από αυτές τον έχουν βάλει στην λίστα τους ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Σύμφωνα με ολλανδικά δημοσιεύματα, ο 22χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι από τις περιπτώσεις που εξετάζει ο Άγιαξ για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής. Ο αθλητικός διευθυντής του «Αίαντα», Μάρκ Όφερμαρς έχει «ψαχτεί» για τον Κουλούρη και δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση απόκτησης, αφού τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι αποτρεπτικά.

Η ολλανδική ομάδα με τις πωλήσεις που «έρχονται» το καλοκαίρι θα έχει γεμάτα ταμεία και δεν θα ήταν πρόβλημα να δώσει το ποσό των 5.000.000 ευρώ που είναι η ρήτρα του Κουλούρη στο συμβόλαιο του με τον Δικέφαλο.

 

Βιεϊρίνια: «Έρχεται η ώρα της στέψης!»

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» μίλησε και είπε: «Νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να σφραγίσουμε μαθηματικά το πρωτάθλημα, αλλά δεν κρύβω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι να το πάρουμε αήττητοι, αλλά πρωταρχικός μας στόχος είναι να το κλειδώσουμε και μαθηματικά. Πολλοί παίκτες δεν έχουν ζήσει να κερδίζει η ομάδα το πρωτάθλημα και μετά από μια εβδομάδα να έχει τελικό Κυπέλλου. Καταρχάς, θα πρέπει να πάμε στον τελικό, ο αντίπαλος που έχουμε στον ημιτελικό είναι η τελευταία ομάδα που μας έχει κερδίσει στο πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό είναι να πάμε στον τελικό.

Από την στιγμή που δεν σκοράρουμε, κρατάμε την ψυχραιμία μας, ξέρουμε ότι έχουμε ένα πλάνο, έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχουμε δουλέψει, θα πρέπει να σκεφτούμε με άλλον τρόπο, με την καρδιά, με την ψυχή, με πάθος και θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Κάποιες φορές, ο αντίπαλος μας διαβάζει και εμάς και ο Παναιτωλικός μέχρι το πρώτο ημίχρονο μας διάβασε καλά. Από εκεί και πέρα μίλησε η καρδιά των παικτών και πήραμε το ματς. Το κλειδί του ματς ήταν το 1-0».

Για εκείνους που έλεγαν μέχρι πρότινος πως ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ας το λένε και ας χάσουν ακόμη δύο παιχνίδια. Εμένα δεν με πειράζει καθόλου, ας λένε ότι παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο καθένας έχει το δικό του κριτήριο. Αν πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, τί να κάνω εγώ; Πριν έρθω στον ΠΑΟΚ δεν ήξερα και δεν γνωρίζω, οπότε δεν θέλω να σχολιάσω. Είχαμε ένα ωραίο γκρουπ πέρσι, ένα δεμένο σύνολο. Το σκηνικό που έγινε πέρσι μας έκανε να είμαστε πιο δεμένοι για να μπορούμε να δείξουμε ότι μας αδίκησαν πέρσι. Είναι δουλειά του προπονητή, των παικτών, της διοίκησης και του προέδρου. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Όλοι μαζί είμαστε σαν μια δεύτερη οικογένεια.

Εγώ από την στιγμή που ήρθε στην ομάδα ο Άκπομ μου άρεσε το στυλ παιχνιδιού του. Ήξερα ότι αν έχει παιχνίδια στα πόδια του θα μας βοηθήσει. Τον τρόπο που παίζαμε με τον Πρίγιοβιτς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε με τον Άκπομ. Μετά την φυγή του Πρίγιοβιτς ελευθερώθηκαν κάποιοι παίκτες. Ο Πρίγιοβιτς σε μισή φάση έβαζε γκολ, από την στιγμή που έφυγε ο Πρίγιοβιτς, αλλάξαμε τον τρόπο που παίζουμε. Έχει αλλάξει η οργάνωση σε όλους τους τομείς. Αυτό που θα ήθελα να κρατήσω και το έχω βρει και τώρα είναι η ψυχή που είχαμε και την έχουμε βρει και φέτος.

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό το κερδίσαμε με ψυχή, όπως κερδίζαμε πολλά παιχνίδια με τον Σάντος ακόμη και στην Τούμπα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Δούλεψα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ και δούλεψα με τον Σάντος, που συνεργάστηκε με παίκτες όπως ο Λίνο, ο Γκαρσία. Μαθαίνεις πάντα πράγματα και το όνειρό μου ήταν να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορούσα. Είμαι ικανοποιημένος με τα όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου και προσπαθώ όσα έχω μάθει να τα μεταδώσω στα νέα παιδιά. Φυσικά για εμένα να ακούς λόγια όπως αυτά του Λίνο είναι τιμή μου.

Δεν έχω το προφίλ για προπονητή. Πρέπει να είσαι ψυχολόγος, ξέρω πως είναι να δουλεύεις με παίκτες, οπότε μακριά από αυτό. Δεν είναι εύκολο, εγώ βγάζω το καπέλο στους προπονητές που δουλεύουν με τόσο διαφορετικές προσωπικότητες. Όλα έχουν ένα τέλος και εγώ είμαι στην τελική ευθεία της καριέρας μου. Ψάχνω πράγματα, μακριά από αυτό το άθλημα δεν θα μπορώ να είμαι, αλλά δεν θα ασχοληθώ με την προπονητική».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις