Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Λουίς Ορτέγκα: “Ο Άγγελος”, μια ιλιγγιώδης περιπέτεια
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λουίς Ορτέγκα: “Ο Άγγελος”, μια ιλιγγιώδης περιπέτεια

Λουίς Ορτέγκα: Το πορτρέτο ενός δολοφόνου

Λουίς Ορτέγκα: O Αργεντίνος σκηνοθέτης, κάτω από την επίβλεψη της παραγωγής του Πέδρο Αλμοδοβάρ, σκιαγραφεί το πορτρέτο και παρακολουθεί την πορεία του «δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο», του 17χρονου Κάρλος Ρομπλέδο Πουτς, που το 1972 σε ηλικία 20 ετών καταδικάστηκε στην Αργεντινή σε ισόβια κάθειρξη για 11 φόνους.

Αθώο παρουσιαστικό και κυνικότητα

Ο Κάρλος είναι μέλος μιας τυπικής μικροαστικής οικογένειας και έχει ένα εντελώς παιδικό και αθώο παρουσιαστικό. Παρόλα αυτά είναι παράτολμος και κυνικός και δεν διστάζει να πάρει αυτό που θέλει με οποιοδήποτε κόστος. Όταν συναντά στο σχολείο του τον Ramon, ο Carlitos γοητεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να του τραβήξει την προσοχή. Έτσι τον προκαλεί και κερδίζει, εκτός από μερικές μπουνιές, την εκτίμηση και τη συμπάθειά του. Μαζί δημιουργούν μια ιδιότυπη συμμορία, υπό την καθοδήγηση του ναρκομανή πατέρα του Ραμόν. Έτσι αρχίζουν να διαπράττουν κλοπές και διαρρήξεις, που σταδιακά γίνονται αιματηρές. Μαζί προχωρούν σε ένα ταξίδι παρανομίας, αλλά και έρωτα, το τέλος του οποίου είναι προδιαγεγραμμένο.

Η πορεία προς την καταστροφή

Η ταινία του Ορτέγκα αρνείται συνειδητά να κρίνει τον ήρωά της, παρακολουθώντας την πορεία του προς την καταστροφή και την απομόνωση. Ο χωρίς ταξική αντίληψη και ηθικό περίβλημα Κάρλος θέλει απλώς να πάρει ό,τι επιθυμεί κάθε φορά. Δεν να τον απασχολούν οι επιπτώσεις. Όταν τελικά συλλαμβάνεται, το παρουσιαστικό του τραβά την προσοχή του Τύπου, που του αποδίδει το προσωνύμιο «Άγγελος του Θανάτου». Καταδικάζεται σε ισόβια για πάνω από σαράντα ληστείες και έντεκα δολοφονίες, ποινή την οποία εκτίει μέχρι σήμερα.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ακίνητο Ποτάμι

Η Άννα και ο Πέτρος είναι ένα ζευγάρι Ελλήνων που μετακομίζει σε μια κωμόπολη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του τελευταίου. Κι ενώ αυτές μπαίνουν σε κρίσιμη φάση, η Άννα διαπιστώνει πως έχει μείνει έγκυος χωρίς οι δυο τους να έχουν τον τελευταίο καιρό ολοκληρωμένες σχέσεις. Ελληνογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής με τους: Κάτια Γκουλιώνη, Αντρέα Κωνσταντίνου, Ίντρα Μπουρκόφσκα, Ίβαρς Πούγκα. Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 133′.

Ο Διερμηνέας

Ένας υπέργηρος μεταφραστής ταξιδεύει από τη Σλοβακία στη Βιέννη για να βρει και να σκοτώσει τον ναζί που εκτέλεσε τους Εβραίους γονείς του. Αντ’ αυτού βρίσκει τον γιο του, με τον οποίο θα ξεκινήσουν μαζί ένα οδοιπορικό αναζητώντας την αληθινή ιστορία του Γερμανού αξιωματικού. Σλοβάκικη ταινία, σκηνοθεσία Μάρτιν Σούλικ με τους: Πέτερ Σιμόνιτσεκ, Γίρι Μένζελ, Σουζάνα Μορέρι. Δραματική κομεντί 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 113′.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις