Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: Μαζί με την ΑΕΚ, φαβορί για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Μαζί με την ΑΕΚ, φαβορί για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ είναι τα μεγάλα φαβορί για να βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα δούμε ίδιο ζευγάρι για τρίτη σερί χρονιά.

ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με αρκετές αλλαγές από τον Λουτσέσκου, με πολύ άγχος κέρδισε στην έδρα του τους Αρκάδες, οι οποίοι στάθηκαν εξαιρετικά και θα τα δώσουν όλα για την ανατροπή στην ρεβάνς της Τρίπολης για να πάνε στον τελικό της 11ης Μάη στο ΟΑΚΑ.

Σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ο Μάτος στο 17′ σε φάση στην οποία ήταν οφσάιντ ο σκόρερ και ο ίδιος παίκτης στο 95′ με φοβερό σουτ.

Με δέκα τελείωσε το ματς ο Αστέρας μετά την αποβολή του Ιγκλέσιας στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 24 Απριλίου στην Τρίπολη όπου μεγάλο φαβορί πλέον είναι ο δικέφαλος του Βορρά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας (73′ Σάκχοβ), Μίσιτς, Βιεϊρίνια (83′ Σβιντέρφσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65′ Ελ Καντουρί), Άκπομ.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδη, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Ορτέγκα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (83′ Μπέλοτ), Κυριακόπουλος (86′ Καλτσάς), Τσιλιανίδης, Αραβίδη (69′ Δουβίκας)

Στιγμιότυπα

ΠΑΟΚ: Μαζί με την ΑΕΚ έτοιμοι να γράψουν ιστορία

Η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ αποτελούν τα μεγάλα φαβορί για να φτάσουν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν με το ίδιο σκορ του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και μόνο αν «αυτοκτονήσουν» στις ρεβάνς θα αποκλειστούν από τη διοργάνωση.

Εφόσον δεν συμβεί κάποια έκπληξη, για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου θα αγωνιστεί στον τελικό το ίδιο ζευγάρι για τρίτη σερί χρονιά.

Δύο φορές στο παρελθόν υπήρξε ίδιο ζευγάρι σε δύο σερί σεζόν.

Το 1958 και το 1959 όπου ο Ολυμπιακός νίκησε ισάριθμες φορές τη Δόξα Δράμας, με 5-1 και 2-1 αντίστοιχα και το 1994 και το 1995 όταν ο Παναθηναϊκός έκανε το repeat κόντρα στην ΑΕΚ (3-3 στην παράταση και 4-2 στα πέναλτι το ’94, 1-0 το ’95).

Το 2017 και το 2018, ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο (2-1 και 2-0) απέναντι στην ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται για την τρίτη «μάχη» τους στον τελικό του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις