Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δώρο Πάσχα 2019: “Όχι” από Τσακαλώτο, με μέτρο και οι 120 δόσεις
"ΣΤΟΠ" ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ

Δώρο Πάσχα 2019: “Όχι” από Τσακαλώτο, με μέτρο και οι 120 δόσεις

Δώρο Πάσχα 2019: "Φρένο" βάζει ο Τσακαλώτος στο έκτακτο επίδομα, κρούοντας τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

Δώρο Πάσχα 2019: Τις νέες ρυθμίσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, βάζοντας “πάγο” στο έκτακτο Δώρο Πάσχα.

Ο υπουργός αποσαφήνισε πως μόνον οικονομικά αδύναμοι θα ωφεληθούν από τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις οφειλών και συγκεκριμένα στο ζήτημα των 120 δόσεων ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Κόκκινο της Πάτρας, δήλωσε τα εξής: «Σχεδιάζουμε διάφορες παρεμβάσεις και το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών να βοηθήσουμε ανθρώπους, που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν κάποιο χρέος.

Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, που πραγματικά έχουν πρόβλημα και να μην βοηθήσουμε όσους είναι κακοπληρωτές, που έχουν λεφτά και δεν θέλουν να πληρώσουν».

Για τα 650 εκατ. ευρώ που περίσσεψαν για πληρωμές αναδρομικών το 2018 ο υπουργός ανέφερε πως δεν θα δοθούν ως επίδομα Πάσχα, καθώς κάτι τέτοιο θα απειλούσε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019.

«Αυτά τα λεφτά, που αναφέρεστε, ήταν μια πίστωση στην περίπτωση, που εμείς δεν προλαβαίναμε να μπορούμε να πληρώσουμε όλα τα αναδρομικά και βάλαμε στην άκρη κάποια χρήματα για να μετρήσουν στο 2018.

Αν τα ξοδέψουμε το 2019, πιάνονται ως δαπάνες και θα μπορούσε αν δεν πάμε καλά, να μην φτάσουμε το στόχο. Άρα αυτά είναι στην άκρη, αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος, για να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε εντός των στόχων», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις