Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Απόλλων Σμύρνης Παναθηναϊκός: Νίκη του “τριφυλιού” σε ένα ματς “αγγαρεία”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόλλων Σμύρνης Παναθηναϊκός: Νίκη του “τριφυλιού” σε ένα ματς “αγγαρεία”

Απόλλων Σμύρνης Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που κέρδισε με 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης,

Απόλλων Σμύρνης Παναθηναϊκός: Ενάμιση μήνα κράτησε η “ανυδρία” για τον Παναθηναϊκό και χθες επέστρεψε στις νίκες πανηγυρίζοντας το πρώτο τρίποντο μετά τις 16 Φεβρουαρίου, κερδίζοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης μέσα στη Ριζούπολη.

Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε πολλούς αναπληρωματικούς στο αρχικό σχήμα, ωστόσο, η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν είχε μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα περισσότερα παιχνίδια του μέσα στο 2019.

Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλές ευκαιρίες, το σύνολο του Γιώργου Δώνη βρήκε το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα στο σκορ και έδιωξε από νωρίς το άγχος.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη από δεξιά.

Η μπάλα έσκασε μπροστά στον τερματοφύλακα Αστρά χωρίς να αγγίξει κάποιο κεφάλι και κατέληξε στα δίχτυα.

Το ημίχρονο κύλισε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και στο 49′ ο Παναθηναϊκός καθάρισε το παιχνίδι με το γκολ του Καμπετσή μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη και ασίστ του Κουρμπέλη.

Παρά το γεγονός ότι ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Τόμας στο 55′, κατάφερε να σκοράρει στο 73′ με κεφαλιά του Βαφέα και μετά από λάθος των Κολοβέτριου και Κότσαρη.
Ο Απόλλωνας είχε ελπίδες για ισοφάριση μόνο για έξι λεπτά καθώς στο 79′ «μίλησε» η κλάση του Μακέντα.
Ο Ιταλός επιθετικός πέρασε εντυπωσιακά δύο αμυντικούς με τακουνάκι-ντρίμπλα, πέρασε και έναν τρίτο και έγραψε το τελικό 3-1 με το αριστερό.

Με τη χθεσινή του νίκη ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση περί κινδύνου σε περίπτωση αφαίρεσης έξι βαθμών για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Απόλλων Σμύρνης Παναθηναϊκός: Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Δώνης, Στάικος, Καμπετσής, Μακέντα.
Απόλλων Σμύρνης: Αστράς, Ναδάλες, Κοντοές, Κύργιας, Βαφέας, Στάθης, Γκίνο, Γαρουφαλιάς, Αγρόδημος, Τόμας, Βάρκας.

Δείτε τα στιγμιότυπα: 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις