Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυριάκος Μητσοτάκης Βέροια: Οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής Πετσίτη θα αποκαλυφθούν (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης Βέροια: Οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής Πετσίτη θα αποκαλυφθούν (vid)

Κυριάκος Μητσοτάκης Βέροια: Στις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και στον Μανώλη Πετσίτη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στη Βέροια.

Κυριάκος Μητσοτάκης Βέροια: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για τις αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, εξαπέλυσε από την Βέροια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς εδώ στη Βέροια δεν δεχόμαστε το «Βόρεια Μακεδονία», μόνο το Βόρεια της Μακεδονίας» του φώναξαν οι κάτοικοι, όπως αναφέρει ο veriotis, που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτούν.

«Η Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, από την πρώτη στιγμή, προειδοποίησε για τις εξελίξεις οι οποίες ερχόντουσαν. Δώσαμε τη μάχη στη Βουλή με τρόπο σκληρό, υποβάλαμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.

Εξηγήσαμε, όμως, με απόλυτη ειλικρίνεια ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα τα οποία δύσκολα να αμβλυνθούν την επόμενη μέρα και θέσαμε όλες και όλους προ των ευθυνών τους.

Και αυτό το οποίο έγινε στη Βουλή ήταν κάτι το οποίο ξεφεύγει από τα συνηθισμένα κοινοβουλευτικά έθιμα αυτής της χώρας. Μία ετερόκλητη συμμαχία με αντάλλαγμα υπουργεία και θέσεις υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τετελεσμένα, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στα μακεδονικά μας προϊόντα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήμαστε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, σε μία σύσκεψη πριν από δύο μέρες. Συζητήσαμε με τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδος, οι οποίοι ξαφνικά διαπιστώνουν ότι τα μακεδονικά τους προϊόντα κινδυνεύουν διότι κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι τα προϊόντα τους μπορούν να λέγονται «μακεδονικά».

Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό, φίλες και φίλοι; Το αποκάλυψε ο κ. Ζάεφ σε μία συνέντευξη που έδωσε πριν από δύο μέρες.

Είπε ξεκάθαρα ότι «δέχθηκα τον όρο Βόρεια Μακεδονία», λες και μας έκανε καμία φοβερή παραχώρηση ο κ. Ζάεφ, «διότι ο κ. Τσίπρας μου έδωσε “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” εθνότητα».

Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που έξι πρωθυπουργοί είχαν πει «όχι». Αυτή τη Συμφωνία, την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, θα μπορούσαμε και εμείς να την είχαμε υπογράψει το 2008 στο Βουκουρέστι. Και όπως είπαμε «όχι» τότε και αντισταθήκαμε σε μεγάλες πιέσεις. Ξέρετε, εμείς το 2008 θα μπορούσαμε με μεγάλη ευκολία να είχαμε υπογράψει αυτή τη Συμφωνία. Ο Κώστας  Καραμανλής, όμως τότε είχε το θάρρος να πει «όχι» στις μεγάλες πιέσεις που του ασκήθηκαν διότι δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει αυτό το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη.

«Θα μας μιλήσει πάλι ο κ. Τσίπρας, και θα μας πει ότι εμείς δήθεν συντασσόμαστε με τη διαπλοκή και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και θα του απαντήσουμε: δεν είμαστε εμείς αυτοί που βάλαμε στο ευρωψηφοδέλτιό μας τον κύριο Κόκκαλη, το όνομα το οποίο ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με τη διαπλοκή στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, για στενούς συνεργάτες που μπαινόβγαιναν μέσα στο Μαξίμου, αποκαλύπτονται συνταρακτικά πράγματα για παράξενες ροές χρήματος από Κυπριακές off shore, τις οποίες όλως τυχαίως τις στήνουν οι ίδιοι οι δικηγόροι οι οποίοι συνομιλούν με το στενό συνεργάτη και Υπουργό του κυρίου Τσίπρα, τον κύριο Παππά.

Αυτοί οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν φίλες και φίλοι. Θα αποκαλυφθούν, και θα πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής. Το τελευταίο φύλλο συκής απέναντι σε όλους αυτούς οι οποίοι μας έλεγαν, ότι ως αριστεροί έχουν δήθεν κάποιο ηθικό πλεονέκτημα απέναντι σε εμάς τους κεντροδεξιούς. Ότι είναι φτιαγμένοι από μία άλλη πάστα, ότι έχουν άλλο χαρακτήρα, ότι έχουν άλλη εντιμότητα. Όχι, φίλες και φίλοι. Αυτά δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν για τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, την παράταξη που τόσα προσέφερε σε αυτόν τον τόπο.

Την παράταξη η οποία έπεσε, αλλά δεν γονάτισε, την παράταξη η οποία άλλαξε και ξανασηκώθηκε. Και η σημερινή σας παρουσία εδώ, ο δυναμισμός και η ενέργεια που εκπέμπετε, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ρεαλιστική ελπίδα για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση», τόνισε.

«Η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη που βρέθηκε πάντα απέναντι στα άκρα» είπε υπογραμμίζοντας πως «δεν είμαστε εμείς που για στενούς συνεργάτες μας, αποκαλύπτονται παράξενα πράγματα για ροή χρήματος για offshore από την Κύπρο, τις οποίες στήνουν οι δικηγόροι που βρίσκονται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα πέσει και το τελευταίο φύλο συκής σε εκείνους που μας έλεγαν ότι έχουν μία άλλη ηθική, δεν υπάρχουν αυτά για την ΝΔ την παράταξη που έπεσε αλλά ξανασηκώθηκε».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Σε 8 εβδομάδες ακριβώς από σήμερα, στις 26 Μαΐου, έχουμε εκλογές και δύο τινά μπορεί να συμβούν. Είτε θα έχουμε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, είτε θα έχουμε ευρωεκλογές εκλογές μόνες τους, γιατί ο κ. Τσίπρας θα έχει επιλέξει να εξαντλήσει την τετραετία και να πάει μέχρι τον Οκτώβριο. Στη δεύτερη περίπτωση, οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε εθνικές εκλογές, σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα, στην πρώτη ευκαιρία που θα έχει ο ελληνικός λαός να εκφραστεί μετά από 4 χρόνια.

Και για αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία, σε αυτές τις εκλογές, να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη. Η αντίδραση στο ΣΥΡΙΖΑ και η άρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένη. Τη βλέπετε, την εισπράττετε παντού. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βγει από το σιδηρόφρακτο Μαξίμου. Δεν μπορεί να κάνει αυτό το οποίο κάνουμε εμείς και όλα μας τα στελέχη, να κινηθεί μέσα στην κοινωνία, να σφίξει χέρια, να ακούσει τον προβληματισμό σας, να συζητήσει μαζί σας, να σας μιλήσει. Είναι απομονωμένος σήμερα μέσα στα προβλήματα τα οποία ο ίδιος δημιούργησε. Εμείς από την άλλη πλευρά είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες. Το Κόμμα είναι σε απόλυτη εγρήγορση».

Κυριάκος Μητσοτάκης Βέροια: Η ομιλία του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις