alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρυσή Αυγή Αίγλη Ζαππείου: Αντιδράσεις για την εκδήλωση – “Τους ψήφισαν οι Έλληνες, γιατί να αρνηθώ;”
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή Αίγλη Ζαππείου: Αντιδράσεις για την εκδήλωση – “Τους ψήφισαν οι Έλληνες, γιατί να αρνηθώ;”

Χρυσή Αυγή Αίγλη Ζαππείου: Αντιδράσεις για την παραχώρηση της Αίγλης στο κόμμα, τι απαντά ο διευθύνων σύμβουλος.

Χρυσή Αυγή Αίγλη Ζαππείου: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου στη Χρυσή Αυγή, για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του κόμματος για τις ευρωεκλογές, την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Αίγλη ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και έχει παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά.

Πρόεδρος του ΔΣ της Επιτροπής είναι η κα Βαγενά Χρυσάνθη, εμπειρογνώμων πρεσβευτής και σύμβουλός Α’ του υπουργείου Εξωτερικών, που ανέλαβε τα καθήκοντά της με την παρούσα κυβέρνηση.

Το LIFO.gr επικοινώνησε για το ζήτημα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αίγλης Ζαππείου, Αναστάσιο Πατέλα.

«Κατευθείαν χτύπησαν καμπανάκια μέσα στο κεφάλι μου αλλά είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ» δηλώνει ο κ. Πατέλας.

«Ήταν τόσο πειθαρχημένοι που αφήσανε τις καρέκλες στην ίδια ευθεία» λέει χαρακτηριστικά και επικαλείται το θετικό feedback του προσωπικού, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκ νέου παραχώρηση αίθουσας στους Χρυσαυγίτες την 25η Μαρτίου.

«Με βγάζετε από μία πάρα πολύ δύσκολη θέση» ήταν τα πρώτα του λόγια, αφού ήθελε, όπως είπε, να ξεκαθαρίσει τη θέση της εταιρείας μετά τα αρνητικά μηνύματα που έλαβε στα social media.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Αίγλη δίνεται στη Χρυσή Αυγή για πολιτική εκδήλωση. Πριν από λίγους μήνες, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ζητήσει για πρώτη φορά την αίθουσα και ο κ. Πατέλας θυμάται τις υπεύθυνες στο τμήμα των πωλήσεων – κρατήσεων να τον προσεγγίζουν με δισταγμό.

«Δεν είχαμε παράπονο ή πρόβλημα ως εταιρεία και η επιχείρηση δεν κάνει διακρίσεις. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε διακρίσεις» τονίζει.

Διευκρινίζεται πως για τις εκδηλώσεις, την απόφαση παίρνει αποκλειστικά η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αίγλη χωρίς παρέμβαση της Επιτροπής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αίγλης Ζαππείου, σε ερώτηση για το αν η εταιρεία προβληματίζεται από την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, εξηγεί ότι οι εκδηλώσεις στον χώρο γίνονται «κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας».

«Για την επιχείρηση δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι υπόδικος. Έχουμε κι άλλους πελάτες που χρωστάνε από δω και από ‘κει κι έχουνε δικαστήρια. Δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια» απαντά χαρακτηριστικά.

«Με την ίδια λογική, αν κάποιος πάει να πιει έναν καφέ, θα του πούνε δεν σερβίρουμε καφέ γιατί είσαι αυτός; Το βρίσκετε λογικό;» διερωτάται.

«Από τη στιγμή που τους ψήφισε ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας, για ποιον λόγο να αρνηθώ;» αναρωτιέται ο κ. Πατέλας.

«Γιατί να δημιουργήσω τις όποιες εντυπώσεις, αντιπαλότητες ή έχθρες; Δεν είναι η θέση μας αυτή, ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε μία υπηρεσία όσο μπορούμε καλύτερα».

Μας έχουνε στείλει στα social media μηνύματα ότι είναι απαράδεκτο η Αίγλη να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις. Τι θα έπρεπε να κάνει η Αίγλη; Να δημιουργήσει εχθρούς; Η Αίγλη είναι πολυπρόσωπη και ανοικτή σε όλους. Μπορεί να είναι ό,τι είναι στη Χρυσή Αυγή.

Εγώ δεν ασπάζομαι την πολιτική τους ιδεολογία αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι ήρθαν μέσα στον χώρο μας και τον σεβάστηκαν. 

Επειδή δεχθήκαμε τη ΧΑ σημαίνει ότι είμαστε φασίστες;».

Η ανακοίνωση 

Ανήμερα του διπλού εορτασμού της 25 Μαρτίου, για την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα παρουσιάσει τους πρώτους υποψήφιους του κόμματος για τις Ευρωεκλογές.

Η άνοδος των Πατριωτικών και Εθνικιστικών Κινημάτων σε όλη την Ευρώπη έχει τρομοκρατήσει το σύστημα και στις ευρωεκλογές της 26 Μαΐου η Χρυσή Αυγή θα επιτύχει ακόμη μια μεγάλη εκλογική Νίκη που θα συνταράξει συθέμελα το σαθρό πολιτικό κατεστημένο.

Κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος.

Δευτέρα 25 Μαρτίου, 19:00, Αίγλη Ζαππείου 

Δημοσκόπηση εκλογών 2019: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τρίτη η Χρυσή Αυγή