Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός επεισόδια τιμωρία: Κίνδυνος υποβιβασμού για το Τριφύλλι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός επεισόδια τιμωρία: Κίνδυνος υποβιβασμού για το Τριφύλλι

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός επεισόδια τιμωρία: Ο Ολυμπιακός κέρδιζε με 1-0 όταν εισέβαλαν οι «πράσινοι» οπαδοί στο 70ο λεπτό του αγώνα.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός επεισόδια τιμωρία: Το «αιώνιο» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ εξελίχθηκε για μία ακόμη φορά σε πάρτι των χούλιγκαν και το ματς διακόπηκε οριστικά, με τον Παναθηναϊκό πλέον να κινδυνεύει με εξοντωτική τιμωρία.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, για τη διακοπή του αγώνα προβλέπεται αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν όμως με επιπλέον -3 για τις συμπλοκές στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, ποινή την οποία δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν για παρόμοιο λόγο, στο δικό της ματς με τον Ολυμπιακό.

Αν η τιμωρία είναι τελικά, τόσο μεγάλη για τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα βρεθεί πια αντιμέτωπη και με το φάσμα του υποβιβασμού.

Aυτό γιατί θα «πέσει» στους 26 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον ΠΑΣ Γιάννινα που βρίσκεται στη 13η θέση, η οποία και θα οδηγήσει πιθανότατα σε μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία.

Η βαθμολογία πριν το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

1. ΠΑΟΚ 67
2. Ολυμπιακός 57
3. ΑΕΚ 47
4. Ατρόμητος 43
5. Αρης 37
6. Παναιτωλικός 33
7. Παναθηναϊκός 32
8. Λαμία 30
9. Ξάνθη 29
10. Πανιώνιος 29
11. Λάρισα 27
12. Αστέρας Τρίπολης 27
13. ΠΑΣ Γιάννινα 23
14. OΦΗ 22
15. Λεβαδειακός 20
16. Απόλλων Σμύρνης 10

Στη βαθμολογία δεν έχει συμπεριληφθεί καθόλου το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Έκλεισε το φύλλο αγώνα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με 0-20

Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έκλεισε παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στην έκτακτη σύσκεψη της Παρασκευής, το φύλλο αγώνα του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για την 19η αγωνιστική της Basket League.

«Έπειτα από εντολή της διοργανώτριας αρχής και του ΕΣΑΚΕ προσήλθαμε στα γραφεία για τη σύνταξη του φύλλου αγώνα. Ο αγώνας κατοχυρώνεται με σκορ 0-20 υπέρ της Β’ ομάδας ΠΑΟ λόγω μη διεξαγωγής του από υπαιτιότητα της Α’ ομάδς Ολυμπιακού, βάσει των κανονισμών», έγραψαν οι διαιτητές κ.. Κορομηλάς, Καρακατσούνης και Παπαπέτρου.

Παρόντες ήταν και οι κομισάριοι Βιδάλης, Ελευθεριάδης, όσοι θα εργαζόντουσαν στη γραμματεία του αγώνα, καθώς και το προσωπικό του ΕΣΑΚΕ.

Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η ομάδα του Παναθηναϊκού, από τον προπονητή Ρικ Πιτίνο και τους βοηθούς του μέχρι και τον τελευταίο παίκτη. Σε διοικητικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μάνο Παπαδόπουλο.

Εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο νόμος Βασιλειάδη

Σύμφωνα με το νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, όποιος ή όποιοι συλληφθούν, θα τους ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί δια βίου η είσοδος σε γήπεδα, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει η δίκη!

Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με το Άρθρο 15, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα: 

«Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, επιβάλλεται χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για 2 έως 4 αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Συνεπώς, αν προκύψει από τις εκθέσεις ότι υπήρξαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων τότε ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι (6) βαθμών συνολικά και φυσικά εξοντωτικό πρόστιμο και τιμωρία έδρας.

Αν από τις εκθέσεις δεν προκύπτουν βιαιοπραγίες και φθορές ιδιοκτησίας, τότε για τα επεισόδια θα του επιβληθεί μόνο πρόστιμο (20.000 έως 100.000 ευρώ) και θα του αφαιρεθούν μόνο οι τρεις (3) βαθμοί για την διακοπή του αγώνα ως υπαίτιος.

Ο αθλητικός δικαστής θα έχει πάρει τις εκθέσεις και όλο το οπτικο-ακουστικό υλικό στα χέρια του ως την Τρίτη και ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει κληθεί σε απολογία και θα του έχουν επιβληθεί ποινές.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός διακοπή: Χάος στο ΟΑΚΑ, άγρια επεισόδια (pics-vids)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις