Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Champions League Πόρτο Ρόμα 3 – 1: Σπουδαία πρόκριση με πέναλτι του Τέγιες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League Πόρτο Ρόμα 3 – 1: Σπουδαία πρόκριση με πέναλτι του Τέγιες

Champions League Πόρτο Ρόμα 3 - 1: Έτσι, στα προημιτελικά του Champions League έχουν περάσει Άγιαξ, Τότεναμ, Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Champions League Πόρτο Ρόμα 3 – 1: Με πέναλτι του Τέγιες στο 117′ η Πόρτο πήρε σπουδαία πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

H oμάδα του Οπόρτο κέρδισε 3-1 στην παράταση την Ρόμα και έτσι παρότι είχε χάσει με 2-1 στην Ιταλία πήρε την πρόκριση.

Η Πόρτο προηγήθηκε στο 26′ με τον Σοάρες, ενώ ισοφάρισε με πέναλτι ο Ντε Ρόσι στο 37′. Ο Μαρεγκά έκανε στο 52′ το 2-1 και έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί όλα έδειχναν ότι η διαδικασία θα πάει στα πέναλτι, αλλά στο 117′ το VAR υπέδειξε πέναλτι στο τράβηγμα του Φλορένσι στον Φερνάντο και ο Τέγιες έγραψε το 3-1 για να δώσει την μεγάλη πρόκριση.

Έτσι, στα προημιτελικά του Champions League έχουν περάσει Άγιαξ, Τότεναμ, Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι συνθέσεις

ΠΟΡΤΟ

Κασίγιας, Μιλιτάο, Μαρέγκα, Τέλες, Ερέρα, Κορόνα, Ντανίλο, Οτάβιο, Φελίπε, Σοάρες, Πέπε

Στον πάγκο της Πόρτο: Βανά, Μάξι Περέιρα, Ερνάνι, Μπραχίμι, Όλιβερ Τόρρες, Αντριάν Λόπεθ, Φερνάντο

ΡΟΜΑ

Ολσεν, Κάρσντορπ, Τζέσους, Περότι, Τζέκο, Κολάροφ, Μαρκάνο, Ντε Ρόσι, Τζανιόλο, Ενζονζί, Μανωλάς

Στον πάγκο της Ρόμα: Μιράντε, Κριστάντε, Πελεγκρίνι, Σικ, Σαντόν, Φλορέντσι, Ελ Σαραουί

Ο Κώστας Μανωλάς εξέφρασε τα παράπονά του στη διαιτησία του Τσακίρ

Όπως είπε, δεν δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι υπέρ της ομάδας του στο φινάλε της παράτασης. Εν ολίγοις, θεωρεί πως ο ρέφερι έπαιξε κομβικό ρόλο στον αποκλεισμό της Ρόμα, γιατί δεν έκανε σωστή χρήση του VAR.

Αφού πρώτα ανέφερε πως όλοι είναι απογοητευμένοι, διότι χάθηκαν ευκαιρίες για το 2-2 που δεν θα έστελνε τον αγώνα σε παράταση, συνέχισε πως; “μετέπειτα δόθηκε ένα πέναλτι και δεν έδωσε ένα άλλο καθαρό υπέρ μας. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να κάνεις τέτοια λάθη. Υπάρχει το VAR και ο διαιτητής δεν το χρησιμοποίησε. Είναι κρίμα…”.

Ο Μανωλάς δεν σταμάτησε εκεί, τονίζοντας ακόμα πως “όταν μία ομάδα δίνει τα πάντα στο γήπεδο, δεν μπορείς να την αφήνεις εκτός με αυτόν τον τρόπο. Τι μας είπε; Ότι το είδε, αλλά δεν υπήρχε παράβαση. Όμως, έπρεπε να πάει να το δει, η επαφή είναι καθαρή.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά συμβαίνουν μόνο σε μας, όπως πέρυσι που δεν δόθηκαν δύο πέναλτι και μετά οι διαιτητές ζήτησαν συγγνώμη. Δεν υπάρχει συγγνώμη στο ποδόσφαιρο, γιατί τώρα υπάρχει το VAR, πρέπει να πας και να το συμβουλευτείς”.

Ο Ντε Ρόσι ξεγελά τον Κασίγιας και ισοφαρίζει με την Ρόμα πλέον να έχει αυτή σκορ πρόκρισης

Ο Μανωλάς έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Κορόνα έδωσαν στον Μαρεγκά που γύρισε τη μπάλα με τον Σοάρες να σκοράρει στην κενή εστία για το 1-0

Ρόμα: Μετράει ώρες ο Ντι Φραντσέσκο

Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δείξει σήμερα η διοίκηση της Ρόμα στον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, μετά τον αποκλεισμό από την Πόρτο στο Champions League. Η διοίκηση της ιταλικής ομάδας είναι πλήρως δυσαρεστημένη από τον αποκλεισμό και τις τελευταίες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Ο Ντι Φραντσέσκο δεν μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της συνάντησης στο «Ντραγκάο» και αποχώρησε προς το λεωφορείο της ομάδας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Πορτογάλος τεχνικός, Πάουλο Σόουσα, αναμένεται να είναι ο νέος κόουτς των «τζιαλορόσι».

Ο ίδιος είχε κάνει καλή δουλειά στον πάγκο της Φιορεντίνα. Το πρόβλημα είναι πως οι διοικούντες την ιταλική ομάδα θέλουν να αναλάβει άμεσα την τεχνική ηγεσία, ενώ ο Σόουσα επιθυμεί να ξεκινήσει τη δουλειά του μετά τη λήξη της σεζόν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις