Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρεάλ Mαδρίτης – Άγιαξ 1-4: Ιστορική πρόκριση σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό ματς
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεάλ Mαδρίτης – Άγιαξ 1-4: Ιστορική πρόκριση σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό ματς

Ρεάλ Mαδρίτης - Άγιαξ 1-4: Συγκλονιστικός Άγιαξ, "πέταξε" εκτός διοργάνωσης την τρεις σερί φορές πρωταθλήτρια του Champions League.

Ρεάλ Mαδρίτης – Άγιαξ 1-4: Σε ένα επικό πραγματικά ματς ο Άγιαξ πήρε την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Άγιαξ ήταν ασταμάτητος στην κόντρα και «σάρωσε» την πρωταθλήτρια Ρεάλ με 1-4, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα .

Παρότι είχε χάσει με 1-2 μέσα στο Άμστερνταμ, στη Μαδρίτη έκανε πάρτι κόντρα στην τρεις φορές σερί Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Ζίγιεχ άνοιξε νωρίς το σκορ και ο Νέρες έκανε το 2-0, για να έρθει ο Τάντιτς να κάνει με τρομερό σουτ στο 62′ το 3-0.

Η «Βασίλισσα» μείωσε προσωρινά στο 71′ σε 1-3, αλλά αμέσως μετά ο Σένε έκανε το τελικό 1-4 «σφραγίζοντας» την πρόκριση.

Ρεάλ Mαδρίτης – Άγιαξ 1-4: Το παιχνίδι 

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε δοκάρι με τον Βαράν μόλις στο 4o λεπτό του αγώνα, όμως ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ στο 7′, με τον Τάντιτς να δίνει έτοιμο γκολ στον Ζίγιεχ κι αυτόν να νικάει τον Κουρτουά για το 1-0.

Το γκολ έβαλε «φωτιά» στο ματς και την πρόκριση, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν μπροστά για την ισοφάριση, αλλά τους Ολλανδούς ήταν φοβεροί στις αντεπιθέσεις, με τον Νέρες να «προειδοποιεί» με άουτ στο 14′ και να σκοράρει στο 18′.

Από νέα εκπληκτική ενέργεια του Τάντιτς, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των «Καστιγιάνων» και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του, ανατρέποντας από νωρίς το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ωστόσο έχασε απίστευτη ευκαιρία σε νέο τετ-α-τετ με τον Κουρτουά.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να χάνουν τη σημαντικότερη με δυνατό σουτ του Κρόος στο 42′.

Νωρίτερα ο Βινίσιους είχε αστοχήσει σε δική του ευκαιρία, τραυματίζοντας μάλιστα το πόδι του, για να αποχωρήσει με κλάματα από το γήπεδο.

Ρεάλ Mαδρίτης – Άγιαξ 1-4: Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Ασένσιο και τον Μπενζεμά να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Άγιαξ ήταν αυτός που τελείωσε το ματς.

Έχοντας δημιουργήσει τα πρώτα δύο γκολ, ο Τάντιτς επιβεβαίωσε τον τίτλο του κορυφαίου του αγώνα, με ένα απίθανο γκολ. Η μπάλα φάνηκε να έχει βγει βέβαια νωρίτερα, αλλά ο διαιτητής συμβουλευόμενος και το VAR μέτρησε το τέρμα.

Η ομάδα του Σολάρι χρειαζόταν πλέον τρία γκολ για να προκριθεί και έδειξε έτοιμη να βάλει «φωτιά» στο ματς με τον Ασένσιο να μειώνει σε 1-3 στο 70′, με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής.

Ο Άγιαξ «απάντησε» με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σένε για να κάνει το 1-4 και να «καθαρίσει» το ματς και την ιστορική πρόκριση για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις στο Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Βαράν, Ρεγκιλόν, Κρόος, Καζεμίρο (87’ Βαλβέρδε), Μόντριτς, Βάθκεθ (29’ Μπέιλ), Μπενζεμά, Βινίσιους (35’ Ασένσιο).

Άγιαξ: Ονανά, Μαζραουί (80’ Φέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Βαν Ντε Μπέεκ, Σένε (73’ Ντε Βιτ), Ντε Γιόνγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Νέρες (74’ Ντόλμπεργκ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις