Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Ερντογάν: Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα τιμηθεί η Τουρκία στη ΔΕΘ
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ

Τσίπρας – Ερντογάν: Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα τιμηθεί η Τουρκία στη ΔΕΘ

Τσίπρας - Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση Τσίπρα να τιμήσει η Ελλάδα την Τουρκία.

Τσίπρας – Ερντογάν: Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ταγίπ Ερντογάν, τον προηγούμενο μήνα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια πρόταση, που αναμένεται να προκαλέσει σάλο.

Θέλοντας προφανώς να εξευμενίσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στον Ταγίπ Ερντογάν να είναι η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2021, με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 η οποία ολοκληρώθηκε με την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον οθωμανικό ζυγό.

Την κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα την αποκάλυψε τη Δευτέρα το Πρώτο Θέμα, δημοσιεύοντας και σχετικό έγγραφο.

Αυτή η πρόταση δεν είναι το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν που αποκαλύπτεται τώρα.

Ο Ερντογάν, περίπου 10 ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, είχε αποκαλύψει πως πρότεινε στον κ. Τσίπρα να ανοίξει το Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα, ως «αντάλλαγμα» για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.

Όπως αποκαλύπτεται από το έγγραφο-ντοκουμέντο η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε επισήμως στην τουρκική πλευρά να γίνει η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2021.

Σε μια έκθεση που είναι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Μάλιστα νωρίτερα στη Βουλή, ακούσαμε τις δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη και Δουζίνα οι οποίοι πρότειναν στους Τούρκους έναν «έντιμο» υποτίθεται συμβιβασμό «όπως κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονία»…

Αποστολάκης Αιγαίο: Δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα

Τούρκος βουλευτής Βουλή: Ευθείες απειλές, “σιωπή” από Καραγιαννίδη – Δουζίνα

Ερντογάν: “Γιατί δεν έχει μιναρέ το τζαμί;” – Τσίπρας: “Αντιδρά η αντιπολίτευση”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις