Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθαριστικά σπιτιού: Με υλικά από το ντουλάπι μας
PLUS

Καθαριστικά σπιτιού: Με υλικά από το ντουλάπι μας

Οικιακά καθαριστικά: Μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις τα δικά σου καθαριστικά με απλά υλικά που θα βρεις μέσα στο σπίτι σου

Καθαριστικά σπιτιού: Τα χημικά καθαριστικά προκαλούν πολλά προβλήματα στην υγεία μας, όταν τα χρησιμοποιούμε συστηματικά. Η καλύτερη λύση είναι να δημιουργήσουμε τα δικά μας από υλικά που υπάρχουν στα ντουλάπια μας. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μας. Ο άνθρωπος από τη φύση του φοβάται τα μικρόβια και κυρίως τη βλάβη που μπορούν να προκαλέσουν στον οργανισμό του. Τα χημικά καθαριστικά μπορεί να σκοτώνουν τα ιούς και ότι άλλο υπάρχει στην ατμόσφαιρα, ωστόσο η ζημιά που κάνουν στον ίδιο μας τον εαυτό είναι πιο σημαντικό. 

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να φτιάχνουμε τα δικά μας καθαριστικά, τα οποία θα καθαρίσουν ολόκληρο το σπίτι μας και δε χρειάζεται να επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Οικιακά καθαριστικά: Με υλικά από τα ντουλάπια μας

Οικιακά καθαριστικά: 5 τρόποι να καθαρίσουμε το σπίτι μας

Άσπρο ξίδι 

Το ξίδι καθαρίζει όπως ένα απλό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε, απλώς ξίδι με ίση ποσότητα νερού. Το διάλυμα αυτό θα απολυμάνει και θα εξουδετερώσει όλες τις περίεργες οσμές. Είναι εξαιρετικό υλικό για το καθάρισμα και των ανοξείδωτων επιφανειών.

Σόδα

Με τη σόδα μπορείτε να κάνετε τον νεροχύτη σας να λάμπει όπως στην αρχή.  Την επόμενη φορά που θα δείτε τον νεροχύτη σας να είναι σε κακή κατάσταση, καθαρίστε τον με ένα πανί με σόδα και στη συνέχεια σκουπίστε τον με ένα άλλο στεγνό πανί. Αυτόματα θα δείχνει σαν να είναι καινούργιος.

Οικιακά καθαριστικά: Με υλικά από τα ντουλάπια μας

Οινόπνευμα 

Το οινόπνευμα μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από μαρκαδόρους είτε από το δάπεδο ή το ξύλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξετε μια μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι και να το τοποθετήσετε στο λεκέ. Το οινόπνευμα μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τα σημάδια από τους καθρέπτες του μπάνιου, τα οποία ίσως είναι από λακ, οδοντόπαστα ή makeup.

Λευκό ψωμί 

Το άσπρο ψωμί έχει μια κολλώδη μορφή. Αυτό το καθιστά ιδανικό για να αφαιρέσετε βρομιές από επιφάνειες, όπως οι πίνακες ζωγραφικής με ελαιογραφία. Απλώς καθαρίστε με το ψωμί στο σημείο που χρειάζεται καθάρισμα και ο πίνακας σας δεν θα υποστεί καμία αλλοίωση στο χρώμα ή στη μορφή του.

Οικιακά καθαριστικά: Με υλικά από τα ντουλάπια μας

Εφημερίδα

Πριν πετάξετε την εφημερίδα στα σκουπίδια, χρησιμοποιήστε την για να απαλλαγείτε από τη βρόμικη μυρωδιά που έχει ο κάδος των σκουπιδιών. Πιο συγκεκριμένα, καλύψτε τον πάτο του σκουπιδοτενεκέ και αφήστε την να απορροφήσει τις πιθανές διαρροές και τις άσχημες οσμές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις