Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γρίπη: 13 νεκροί στην Κύπρο
ΚΟΣΜΟΣ

Γρίπη: 13 νεκροί στην Κύπρο

Γρίπη: Δεκατρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους  στην Κύπρο. Η γρίπη έχει εξαπλωθεί στην Κύπρο, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τα δεκατρία άτομα. Το τελευταίο θύμα μάλιστα ανήκει σε μια γυναίκα, η οποία ήταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Γρίπη: Το τελευταίο θύμα στην Κύπρο Το τελευταίο θύμα είναι γυναίκα, η οποία ήταν […]

Γρίπη: 13 νεκροί στην Κύπρο

Γρίπη: Δεκατρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους  στην Κύπρο.

Η γρίπη έχει εξαπλωθεί στην Κύπρο, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τα δεκατρία άτομα. Το τελευταίο θύμα μάλιστα ανήκει σε μια γυναίκα, η οποία ήταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Γρίπη: Το τελευταίο θύμα στην Κύπρο

Αποτέλεσμα εικόνας για η γρίπη

Το τελευταίο θύμα είναι γυναίκα, η οποία ήταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, το θύμα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με σοβαρά νοσήματα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στις ΜΕΘ νοσηλεύονται οκτώ σοβαρά περιστατικά με γρίπη, ενώ τις τελευταίες 48 ώρες δεν έχει  σημειώθηκε νέα εισαγωγή. Παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα της γρίπης συνεχίζεται, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η νόσος παρουσιάζει ύφεση.

Σχετική εικόνα

Εποχική γρίπη: Πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά

Αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και αντιγριπικό εμβολιασμό, έστω και τώρα, των παιδιών που ανήκουν σε ομάδα  υψηλού κινδύνου, προτείνει με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Θεανώ Γεωργακοπούλου, παιδίατρος-λοιμωξιολόγος υπεύθυνη τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με αφορμή τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων γρίπης στον παιδικό πληθυσμό.

«Την περίοδο αυτή, η δραστηριότητα της γρίπης είναι αυξημένη στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά μέσα στο αναμενόμενο πλαίσιο για την εποχική γρίπη», αναφέρει η κ. Γεωργακοπούλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις