Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «Γαλάζια Πατρίδα»: Ο τούρκικος στόλος βγαίνει στο Αιγαίο και στην Κύπρο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

«Γαλάζια Πατρίδα»: Ο τούρκικος στόλος βγαίνει στο Αιγαίο και στην Κύπρο

«Γαλάζια Πατρίδα»: Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και πλέον προχωρούν σε πράξεις – Ο τουρκικός στόλος βγαίνει σε Αιγαίο και Κύπρο «Γαλάζια Πατρίδα»: Στην άσκηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου θα αποπλεύσουν όλα τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού από τις βάσεις τους στο Γκιόλτζουκ και Άκσαζ, απέναντι από τη […]

Γαλάζια Πατρίδα άσκηση

«Γαλάζια Πατρίδα»: Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και πλέον προχωρούν σε πράξεις – Ο τουρκικός στόλος βγαίνει σε Αιγαίο και Κύπρο

«Γαλάζια Πατρίδα»: Στην άσκηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου θα αποπλεύσουν όλα τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού από τις βάσεις τους στο Γκιόλτζουκ και Άκσαζ, απέναντι από τη Ρόδο.

Με 102 πλοία στο Αιγαίο, στην περιοχή της Κύπρου και στην Μαύρη Θάλασσα θα πραγματοποιηθεί η ναυτική άσκηση Γαλάζια Πατρίδα που σχεδιάζει η Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην άσκηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου θα αποπλεύσουν όλα τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού από τις βάσεις τους στο Γκιόλτζουκ και Άκσαζ.

«Γαλάζια Πατρίδα»: Φρεγάτες, ακόμα κι ελικόπτερα

Φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά θα ενταχθούν στα σενάρια της άσκησης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη.

Παράλληλα τα ελικόπτερα , τα αεροσκάφη επιτήρησης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ θα εκτελέσουν αποστολές κατά τη διάρκεια της Γαλάζιας Πατρίδας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurkαναφέρεται σε ᾽ναυτική άσκηση-σενάριο πολέμου᾽᾽και τονίζει πως επίλεκτες δυνάμεις το ναυτικού μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιήσουν απόβαση με σενάριο να αιχμαλωτίσουν τους εχθρούς.

Τη Γαλάζια Πατρίδα θα την παρακολουθεί ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μέσα από τουρκική φρεγάτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για turkish flag

Χουλουσί Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τελεσίγραφα 

«Είναι λίγο μακριά από εδώ όμως κάνουμε κάθε είδους δραστηριότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου μας στην 462 χιλιάδων τ.χλμ. Γαλάζια πατρίδα μας. Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την Μαύρη Θάλασσα.

Δεν θα έχουν καμία τύχη βήματα που δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία. Σε αυτά τα μέρη που ανέφερα, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ προετοίμασε επίσης με τις δηλώσεις του και την νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, παρά τις διεθνείς αντιρρήσεις, λέγοντας ότι «όταν έρθει η ώρα, κατόπιν των οδηγιών του προέδρου μας, αυτά τα σχέδια θα γίνουν πράξη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις