Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ο δήθεν ενοικιαστής, ήταν ο ληστής και δολοφόνος του ιδιοκτήτη!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήθεν ενοικιαστής, ήταν ο ληστής και δολοφόνος του ιδιοκτήτη!

Του Πέτρου Καρσιώτη Εμφανίστηκε στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη διαμερίσματος με το πρόσχημα ότι δήθεν ενδιαφερόταν να το νοικιάσει, τον παγίδεψε, τον έδεσε, τον χτύπησε για να αποκαλύψει που έχει τις οικονομίες του και τον σκότωσε. Ένα δακτυλικό αποτύπωμα στη σκάλα Ένα δακτυλικό αποτύπωμα, που βρέθηκε στην κουπαστή της σκάλας πολυκατοικίας στα Καμίνια όπου διαπράχθηκε το άγριο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εμφανίστηκε στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη διαμερίσματος με το πρόσχημα ότι δήθεν ενδιαφερόταν να το νοικιάσει, τον παγίδεψε, τον έδεσε, τον χτύπησε για να αποκαλύψει που έχει τις οικονομίες του και τον σκότωσε.

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα στη σκάλα

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα, που βρέθηκε στην κουπαστή της σκάλας πολυκατοικίας στα Καμίνια όπου διαπράχθηκε το άγριο έγκλημα με κίνητρο τη ληστεία, ήταν για χρόνια το μοναδικό στοιχείο για τους αστυνομικούς της ασφάλειας Αττικής.

Παρέμενε ανεξιχνίαστη για έξι χρόνια

Η άγρια δολοφονία παρέμενε ανεξιχνίαστη, κοντά έξι χρόνια, όταν η Αστυνομία εντόπισε το ίδιο (!) αποτύπωμα μετά τη διάπραξη άλλης ληστείας!

Στο μεταξύ συνελήφθη για άλλα αδικήματα

Στο μεταξύ χρονικό διάστημα ο δράστης που διέφευγε είχε συλληφθεί για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 
Μετά την αναγνώριση προχώρησαν στη σύλληψη 

Έτσι, με δεδομένο πια ότι γνώριζαν οι αστυνομικοί σε ποιόν ανήκε το αποτύπωμα μετά την σύγκριση που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προχώρησαν στη σύλληψη του υπόπτου.

Κατηγορείται ότι έδεσε, χτύπησε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη 

Πρόκειται για 47χρονο Αλβανό υπήκοο, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή με την κατηγορία ότι αυτός εξαπάτησε, έδεσε και σκότωσε τον ηλικιωμένο στα Καμίνια, μέσα στο διαμέρισμα που ήταν προς ενοικίαση τον Σεπτέμβριο του 2013.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης, προφασιζόμενος τη μίσθωση διαμερίσματος στον πρώτο όροφο διώροφης κατοικίας, το οποίο διέθετε το θύμα, έφθασε εκεί με σκοπό τη ληστεία.

Κατά την αστυνομία έφτασε εκεί ως δήθεν ενοικιαστής

Εκεί, δέσμευσε το θύμα με τάι ραπ, τον χτύπησε ανηλεώς στο πρόσωπο και συνέχισε την έρευνα στο ισόγειο διαμέρισμα της οικίας, όπου διέμενε το θύμα, όπου, πιστεύουν οι αστυνομικοί, ότι εντόπισε ο δράστης τις οικονομίες του θύματος και τις άρπαξε.

Από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Ο θάνατός, είχε γνωματεύσει ο ιατροδικαστής, είχε επέλθει από βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στον τράχηλο.

Ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση 

Ο ίδιος, που αρνείται κάθε σχέση με τη ληστεία μετά φόνου, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε είχε επισκεφθεί τον 91χρονο.

Τον οδήγησαν στη σκηνή του εγκλήματος

Τον ίδιο ισχυρισμό προέβαλε και όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος εγκλημάτων Κατά Ζωής τον οδήγησαν στο χώρο του εγκλήματος.

Εμφανιζόταν ως ελαιοχρωματιστής 

Ο 47χρονος Αλβανός, εκείνη την εποχή εμφανιζόταν ως ελαιοχρωματιστής, δεν είχε σημανθεί πριν για κάποιο αδίκημα κι έτσι το αποτύπωμα παρέμενε για χρόνια “ορφανό” στη διάθεση της Αστυνομίας.

Εντοπίστηκε στον Πειραιά – Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα

Μετά από αναζητήσεις ο δράστης εντοπίσθηκε  στον Πειραιά.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις