Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ανδρόγυνο, μητέρα και αδερφή χάθηκαν στα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρόγυνο, μητέρα και αδερφή χάθηκαν στα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου

Του Πέτρου Καρσιώτη Μετά από τριάντα έξι ώρες ερευνών στα νερά του Γεροπόταμου της Μεσαράς όπου είχε πέσει αυτοκίνητο με μέλη δύο οικογενειών, ο εντοπισμός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν αποκάλυψε την τραγωδία. Και οι τέσσερις επιβαίνοντες, ανασύρθηκαν νεκροί, από το εσωτερικό του οχήματος το οποίο είχε εντοπιστεί από άνδρες των σωστικών συνεργείων νωρίτερα το […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από τριάντα έξι ώρες ερευνών στα νερά του Γεροπόταμου της Μεσαράς όπου είχε πέσει αυτοκίνητο με μέλη δύο οικογενειών, ο εντοπισμός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν αποκάλυψε την τραγωδία.

Και οι τέσσερις επιβαίνοντες, ανασύρθηκαν νεκροί, από το εσωτερικό του οχήματος το οποίο είχε εντοπιστεί από άνδρες των σωστικών συνεργείων νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Θρήνος ξέσπασε στην περιοχή καθώς ουσιαστικά όπως αναφέρουν οι πηγές από την Κρήτη, ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες.

Νεαρό ανδρόγυνο, μητέρα και αδελφή, χάθηκαν στα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.

Στη 1 και 30 το μεσημέρι,  ανασύρθηκαν νεκροί ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαννακάκης με την 30χρονη σύζυγό του και μητέρα ενός κοριτσιού 6 μηνών, Ροδούλα Τσαγκαράκη, η αδελφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη, 20 χρονών, και η μητέρα τους Μαρία Χατζηπάνου, 58 χρονών.

Το μωρό της οικογένειας, που μένει πίσω, γλίτωσε κατά τύχη καθώς οι γονείς του είχαν αφήσει στο σπίτι της άλλης γιαγιάς, το βράδυ του Σαββάτου για να μεταβούν με τους άλλους συγγενείς στη Μεσαρά.

Στο σημείο του πολύνεκρου  δυστυχήματος, εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές καθώς με την ανάσυρση των σορών έσβησε μέσα στα νερά και η τελευταία ελπίδα για τους συγγενείς, που έχουν βυθιστεί στη θλίψη.

Αρχικά, όπως προαναφέρθηκε, εντοπίστηκε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας το μοιραίο αυτοκίνητο και δύτες προσέγγισαν το όχημα που βρισκόταν μέσα σε λάσπες και θολά νερά. Οι δύτες, που δεν μπορούσαν να διακρίνουν τίποτε με τα μάτια, δια της αφής εντόπισαν τις σορούς.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε θαμμένο στη λάσπη σε ένα  εξαιρετικά δύσβατο σημείο και περιοχή με καλαμιές.

Ακολούθησε νέα επιχείρηση με βαρύ όχημα για τη διαδικασία ανάσυρσης του οχήματος.

Η αντίστροφη μέτρηση για την τραγωδία ξεκίνησε λίγο πριν από τη 1 το πρωί της Κυριακής.

Το ανδρόγυνο με τους συγγενείς επέστρεφε από κέντρο διασκεδάσεως κοντά στο χωριό Πετροκεφάλι, όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι.

Στο σημείο του χειμάρρου, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους τη νύχτα εκείνη το ύψος του νερού μπορεί να έφτανε μέχρι και τα τρία μέτρα, το αυτοκίνητο παρασύρθηκε.

Ο οδηγός ή η οδηγός του οχήματος χάνει τον έλεγχο.

Η 30χρονη σύζυγος και μητέρα του μωρού των έξι μηνών, πρόλαβε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και με μια κραυγή ζήτησε βοήθεια λέγοντας “ελάτε, γιατί πνιγόμαστε»!

Αμέσως το κινητό τηλέφωνο κλείνει. Και στη συνέχεια περνούν τρία δραματικά λεπτά μέχρι να γίνει από τη γυναίκα το δεύτερο τηλεφώνημα προς το 100.

Στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής ακολούθησε η μεγάλη έρευνα των αρχών στο σημείο, χωρίς αποτέλεσμα.

Στην Κρήτη έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση.

Κι αυτό γιατί ενώ ήταν γνωστό ότι τα νερά του Γεροπόταμου φουσκώνουν στη διάρκεια κακοκαιρίας και η διάβαση μετατρέπεται σε παγίδα (ο δρόμος περνάει κάθετα από τον ποταμό), κανείς δεν είχε φροντίσει, λένε, ώστε να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες στο σημείο.

Κι ενώ οι ντόπιοι γνωρίζουν τους κινδύνους, οδηγοί από άλλες περιοχές τους αγνοούσαν, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της οικογένειας που επέβαινε στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νερά…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις