Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μεγάλη σπείρα άδειαζε ΑΤΜ με τη μέθοδο της αντίστροφης συναλλαγής, του Πέτρου Καρσιώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη σπείρα άδειαζε ΑΤΜ με τη μέθοδο της αντίστροφης συναλλαγής, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Αδειάζουν τους λογαριασμούς πελατών με τη μέθοδο της “αντίστροφης συναλλαγής” μετά από πολύχρονες έρευνες ταυτοποιούνται τα στοιχεία τους, σχηματίζεται δικογραφία, αλλά εκείνοι έχουν επιστρέψει στη χώρα τους! Χωρίς χρέωση των στοιχείων τους Ο λόγος, για άλλη μία σπείρα Ρουμάνων, οι οποίοι, με την προναφερθείσα μέθοδο, κατάφερναν να αφαιρούν χρήματα από τις Αυτόματες […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αδειάζουν τους λογαριασμούς πελατών με τη μέθοδο της “αντίστροφης συναλλαγής” μετά από πολύχρονες έρευνες ταυτοποιούνται τα στοιχεία τους, σχηματίζεται δικογραφία, αλλά εκείνοι έχουν επιστρέψει στη χώρα τους!

Χωρίς χρέωση των στοιχείων τους

Ο λόγος, για άλλη μία σπείρα Ρουμάνων, οι οποίοι, με την προναφερθείσα μέθοδο, κατάφερναν να αφαιρούν χρήματα από τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές, χωρίς να χρεώνονται στα στοιχεία τους.

Ταυτοποιήθηκαν δύο δράστες

Αυτή τη φορά ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες, 41 και 33 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες μέσω υπολογιστή.

Οικονομική ζημία για τις τράπεζες

Οι δυο τους, το 2017, με τη χρήση ειδικών ελασμάτων και αντιγράφων (κλώνων) καρτών, μέθοδος που διεθνώς αναφέρεται ως TRANSACTION REVERSAL FRAUD, προέβαιναν σε παράνομες αναλήψεις χρημάτων, με αποτέλεσμα να υφίσταται οικονομική ζημία το εκάστοτε τραπεζικό ίδρυμα.

Με κάρτες κλώνους

Οι δράστες με κάρτες κλώνους, προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών, μπλοκάροντας προηγουμένως με ειδικά λεπτά ελάσματα την έξοδο των χρημάτων.

Ακύρωναν συγχρόνως τη συναλλαγή 

Την ίδια στιγμή ακύρωναν τη συναλλαγή, ως μη γενόμενη και αποσπούσαν τα χαρτονομίσματα, χωρίς όμως να χρεώνονται οι λογαριασμοί τους!

Μέσα από κάμερες ασφαλείας 

Η ταυτοποίησή τους φέρεται να έγινε κατόπιν αξιοποίησης υλικού από κάμερες ασφαλείας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τη διαπίστωση τυχόν συνεργών τους, όπως και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Είχαν χτυπήσει 11 ΑΤΜ

Από την έρευνα προέκυψε ότι προέβησαν σε έντεκα  περιπτώσεις παράνομων αναλήψεων από εννέα ΑΤΜ, αποσπώντας συνολικά 10.190 ευρώ.

Δύο γυναίκες κι ένας άνδρας έδρασαν προ καιρού

Δυο γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι από τη Ρουμανία, ταυτοποιήθηκαν προ καιρού ως οι δράστες της αφαίρεσης τμηματικά ποσού άνω των 29.000 ευρώ από διάφορες Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές, σε πόλεις της βορείου Ελλάδος.

Πώς στηνόταν η επιχείρηση 

Οι γυναίκες, ενώ ο άνδρας συνεργός τους κατόπτευε το χώρο γύρω από το εκάστοτε ΑΤΜ-στόχο, μπλόκαραν την έξοδο των  χρημάτων, ακύρωναν τη συναλλαγή και αφαιρούσαν το ποσό, που είχε ήδη βγει από το μηχάνημα!

Όταν έρχεται η εξιχνίαση λείπουν οι δράστες! 

Οι δράστες που επίσης έχουν φύγει από την Ελλάδα, εκτιμάται ότι τον τελευταίο χρόνο ταξίδευαν στην Ελλάδα πραγματοποιώντας το ένα χτύπημα μετά το άλλο και τη συνολική τους λεία να ξεπερνάει τις 29.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις