Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Εφιάλτης” για τους ιδιοκτήτες, οι συμμορίες των καταστημάτων με τα… φρεάτια
ΕΛΛΑΔΑ

“Εφιάλτης” για τους ιδιοκτήτες, οι συμμορίες των καταστημάτων με τα… φρεάτια

Του Πέτρου Καρσιώτη Τα καταστήματα στην Αττική, οι ιδιοκτήτες των οποίων προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι με πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, γίνονται όλο και περισσότερο στόχοι συμμοριών, που εισβάλουν σ’ αυτά τις νύχτες, αφήνοντας πίσω τους και τεράστιες οικονομικές ζημιές. Εκσφενδονίζονταν καπάκια φρεατίων στις τζαμαρίες  Μετά την πρόσφατη εξάρθρωση σπείρας, τα μέλη της οποίας εκσφενδόνιζαν τις νύχτες […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα καταστήματα στην Αττική, οι ιδιοκτήτες των οποίων προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι με πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, γίνονται όλο και περισσότερο στόχοι συμμοριών, που εισβάλουν σ’ αυτά τις νύχτες, αφήνοντας πίσω τους και τεράστιες οικονομικές ζημιές.

Εκσφενδονίζονταν καπάκια φρεατίων στις τζαμαρίες 

Μετά την πρόσφατη εξάρθρωση σπείρας, τα μέλη της οποίας εκσφενδόνιζαν τις νύχτες κατά των τζαμαριών των καταστημάτων, στα Νότια Προάστια, σιδερένια καπάκια φρεατίων για να εισβάλουν στη συνέχεια, μια νέα συμμορία εξαρθρώνεται.

Διαρρήξεις με τη συνεργασία τεσσάρων ιδιοκτητών καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων 

Αυτή τη φορά στα Δυτικά Προάστια της Αττικής, όπου αποκαλύπτεται ότι συμμορία αλλοδαπών με την οποία συνεργάζονταν τέσσερις αλλοδαποί ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Αθήνα, προχωρούσε σε ληστρικές επιθέσεις.

“Πολιορκητικός κριός” ένα τζιπ πολλών κυβικών  

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως “πολιορκητικό κριό” ένα τζιπ μεγάλης ιπποδύναμης, στο οποίο τοποθετούσαν την ώρα της εισβολής κλεμμένες πινακίδες, ίδιου αυτοκινήτου.

Πώς τραβούσαν τα ρολά των καταστημάτων 

Μετά την επιλογή του καταστήματος-στόχου, το προσέγγιζαν με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και προσαρμόζοντας στο γάντζο ρυμούλκησης και στα ρολά ασφαλείας του καταστήματος, ιμάντα έλξης.

Πατούσε γκάζι αποκολλώντας τα προστατευτικά ρολά

Πατώντας δυνατά το γκάζι ο οδηγός αποκολλούσε τα ρολά. Στη συνέχεια, ο άλλος συνεργός, που αναζητείται,  με ένα σφυρί πάντα, θρυμμάτιζε τον υαλοπίνακα και έτσι άνοιγε ο δρόμος προς το εσωτερικό του καταστήματος.

Έμπαινε στα καταστήματα φορώντας κουκούλα

Ενώ ο οδηγός παρέμενε στο όχημα, εκτελώντας χρέη “τσιλιαδόρου”, ο 34χρονος, που συνελήφθη από την Αστυνομία, έμπαινε στο κατάστημα, φορώντας κουκούλα και άρπαζε χρήματα και προϊόντα.

Οι δύο διαρρήκτες, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία μέσω ασύρματου, όσο διαρκούσε η επιχείρηση εισβολής.

Τα διέθετε σε τέσσερα καταστήματα πώλησης κινητών 

Στη συνέχεια, αναφέρει η Αστυνομία,  διέθεταν τα κλοπιμαία, κυρίως τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, σε άλλο συνεργό τους, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε σε τέσσερα καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων.

Βρέθηκαν ιμάντες ρυμούλκησης, σφυρί, φακός και μετρητά 

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντος, είδη ένδυσης, που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, ιμάντες ρυμούλκησης, σφυρί, φακός, κλεμμένα αξεσουάρ από πρατήριο καυσίμων, 1.400 ευρώ, δύο χρυσές λίρες και 100 δολάρια Αυστραλίας.

Από τον Μάρτιο του 2018 η δράση 

Από την έρευνα, που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης, μαζί με τον συνεργό του, που αναζητείται, από τον Μάρτιο του 2018, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα ειδών κινητής τηλεφωνίας, Μίνι Μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων και φαρμακεία.

Εξιχνιάστηκαν 34 εισβολές

Μέχρι στιγμής, από την προανάκριση, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στα 130.000 ευρώ η “λεία”

Υπολογίζεται ότι τα κέρδη από την παράνομη αυτή δραστηριότητα υπερβαίνουν τις 130.000 ευρώ.

Προ ημερών, ένας 42χρονος, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μέσα σε φούρνο, μαζί με συνεργούς του, που αναζητούνται, για δύο μήνες, εντόπιζαν καταστήματα (καφετέριες, μίνι μάρκετ, φαρμακεία), τα προσέγγιζαν πρώτες πρωινές ώρες και εισέβαλαν σε αυτά, μετά τη θραύση του υαλοπίνακα, με πέτρες ή μεταλλικά καπάκια φρεατίων.

Ταμειακές μηχανές, ηλεκτρικές συσκευές

Στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα προϊόντα, καθώς και φαρμακευτικά σκευάσματα-ναρκωτικά δισκία.

24 εισβολές

Μέχρις στιγμής, όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εξιχνιάσθηκαν είκοσι τέσσερις  περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών εκ των οποίων:

13 στην Ηλιούπολη

5 στην Δάφνη

4 στην Αργυρούπολη και

2 στην περιοχή της Άνοιξης και του Αγίου Στεφάνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις