Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

24

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ζάεφ: Θα είμαι ο πρώτος που θα πάρει το νέο διαβατήριο «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: Θα είμαι ο πρώτος που θα πάρει το νέο διαβατήριο «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

«Ίσως να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. «Ήμουν ο πρώτος που φώναξε “Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Αυτό δεν είναι εύκολο για τον λαό μας, αλλά δίνει ελπίδα και προοπτική» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε συνέντευξη που […]

Ζόραν Ζάεφ

«Ίσως να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Ήμουν ο πρώτος που φώναξε “Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Αυτό δεν είναι εύκολο για τον λαό μας, αλλά δίνει ελπίδα και προοπτική» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Alsat».

Ο Ζάεφ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, την άνοιξη, αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από τις υποχρεώσεις που θα έχουμε αμφότεροι και που απορρέουν από την προεκλογική περίοδο στην οποία θα έχουν εισέλθει οι δύο χώρες» είπε καθώς υπάρχουν προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Ζάεφ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε από την Επιτροπή Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ελπίζει είπε, ότι η Συμφωνία θα κυρωθεί και από την ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Τέλος, εξέφρασε την προσδοκία του, όταν το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατατεθεί στην ελληνική Βουλή για κύρωση – κάτι που προσδιόρισε ότι αναμένει να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου- να εγκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Όπως είπε, στην περίπτωση αυτή θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας του, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις