Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάνονται οι ελπίδες για τον Γιουλέν, μια υπόθεση που συγκλονίζει την Ισπανία
ΚΟΣΜΟΣ

Χάνονται οι ελπίδες για τον Γιουλέν, μια υπόθεση που συγκλονίζει την Ισπανία

Χάνονται οι ελπίδες για το δίχρονο αγοράκι που χάθηκε σε πηγάδι στην περιοχή του Τοταλάν στην Ισπανία Ο 2χρονος Γιουλέν Ρος, έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα. Οι γονείς του, έχασαν το 2017 το τρίχρονο παιδί τους. Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες εντοπισμού, ωστόσο, το βραχώδες έδαφος επιβραδύνει τις προσπάθειές τους. Η κάμερα που κατέβασαν οι […]

Γιουλέν

Χάνονται οι ελπίδες για το δίχρονο αγοράκι που χάθηκε σε πηγάδι στην περιοχή του Τοταλάν στην Ισπανία

Ο 2χρονος Γιουλέν Ρος, έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα. Οι γονείς του, έχασαν το 2017 το τρίχρονο παιδί τους.

Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες εντοπισμού, ωστόσο, το βραχώδες έδαφος επιβραδύνει τις προσπάθειές τους.

Η κάμερα που κατέβασαν οι διασώστες στο πηγάδι διαμέτρου 25 εκατοστών έπεσε πάνω σε έναν σωρό από πέτρες και χώμα, εμποδίζοντάς τους να ερευνήσουν περαιτέρω το σημείο. Μονάχα ένα σακουλάκι από καραμελίτσες, που το αγοράκι κρατούσε στο χέρι του και μια τούφα από τα μαλλιά του φαίνεται πως επιβεβαιώνουν ότι ο 2χρονος βρίσκεται εκεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN

Ένα μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων ξεκίνησε από χθες να σκάβει ένα παράλληλο πηγάδι.

Σε βάθος 60 μέτρων, μεταλλωρύχοι έχουν κατέβει για να σκάψουν μια στοά οριζοντίως προκειμένου να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο, όπου εκτιμούν ότι θα μπορούσε να βρίσκεται το αγοράκι.

Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN

Όμως, το μηχάνημα, αφού έσκαψε περίπου 40 μέτρα, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Canal Sur, χτύπησε σήμερα σε έναν όγκο από πέτρες, που επιβραδύνουν την πρόοδο των εργασιών.

«Βρεθήκαμε μπροστά σε πέντε μέτρα γρανίτη», δήλωσε ο πρόεδρος της περιοχής της Ανδαλουσίας Χουάνμα Μορένο.

«Από τεχνικής άποψης, κάνουμε όσα είναι ανθρωπίνως δυνατό, όμως οι συνθήκες δεν βοηθούν. Ελπίζω πως αύριο, Δευτέρα, θα έχουμε κάποιο θετικό νέο, όλα, ωστόσο, εξαρτώνται από τη φύση του υπεδάφους».

Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN

Ισχνές οι ελπίδες να έχει επιζήσει

Οι αρχές αποφεύγουν να μιλήσουν για τις πιθανότητες το παιδί να είναι ζωντανό.

Όμως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σπηλαιολόγων της Ανδαλουσίας, Χοσέ Αντόνιο Μπεροθάλ, σημείωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου άνθρωποι επέζησαν δέκα ημέρες σε παρόμοιες συνθήκες με εκείνες του Γιουλέν, σε κατάσταση ύπνου, με τον καρδιακό ρυθμό τους σε επιβράδυνση, για να χρειάζονται λιγότερο οξυγόνο.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα El Pais, ο Ιβάν Καραβάνο, ένας παιδίατρος στο νοσοκομείο 12-Octubre στη Μαδρίτη εξήγησε ότι «σε ακραίες συνθήκες ο ανθρώπινος οργανισμός προσπαθεί να επιζήσει με απίθανους τρόπους».

Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN

Το κρύο που επικρατεί στα πηγάδια, συνέχισε ο ίδιος, έχει διπλό αντίκτυπο. Θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις, «όμως σε αυτήν την περίπτωση θέλουμε οι επιπτώσεις να είναι ευνοϊκές. Κι αυτό διότι θα βοηθήσει το παιδί να συνεχίζει να επιβιώνει, διότι σε χαμηλές θερμοκρασίες ο μεταβολισμός του ανθρώπου επιβραδύνεται και οι ιστοί προστατεύονται».

Εκατοντάδες διασώστες, μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας έχουν κινητοποιηθεί για αυτήν την άνευ προηγουμένου επιχείρηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN Αποτέλεσμα εικόνας για SPAIN JULEN

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις