Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ντιμιτρόφ: Πολύ σπουδαία για να αποτύχει η Συμφωνία των Πρεσπών
ΚΟΣΜΟΣ

Ντιμιτρόφ: Πολύ σπουδαία για να αποτύχει η Συμφωνία των Πρεσπών

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία για να αποτύχει» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στο Αναντολού Ο κ. Ντιμιτρόφ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Άγκυρα υπογράμμισε πως τα διακυβεύματα που υπάρχουν και οι εγκωμιαστικές δηλώσεις από όλο το κόσμο καθιστούν τη συμφωνία των Πρεσπών καίριας σημασίας. Μάλιστα αφού χαρακτήρισε ιστορική […]

Νικόλα Ντιμιτρόφ

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία για να αποτύχει» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στο Αναντολού

Ο κ. Ντιμιτρόφ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Άγκυρα υπογράμμισε πως τα διακυβεύματα που υπάρχουν και οι εγκωμιαστικές δηλώσεις από όλο το κόσμο καθιστούν τη συμφωνία των Πρεσπών καίριας σημασίας.

Μάλιστα αφού χαρακτήρισε ιστορική τη διαδικασία ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι «η Μακεδονία έχει χάσει μια γενιά περιμένοντας, εξαιτίας αυτού του ζητήματος για την ονομασία».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο και ανέφερε ότι «κατά συνέπεια νομίζω ότι σύντομα, σε λίγες μέρες, θα δούμε αυτή την επικύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Επίσης πρόσθεσε ότι στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στο ελληνικό κοινοβούλιο και ότι με την επικύρωση αυτή η διαδικασία θα οριστικοποιηθεί.

Όσον αφορά την ένταξη στο ΝΑΤΟ ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε πως τυπικά, αυτό θα υλοποιηθεί ανάλογα με την ταχύτητα των διαδικασιών στα διάφορα κοινοβούλια, πιθανότατα, στις αρχές του επόμενου έτους.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, θα τεθεί στο τραπέζι πολύ σύντομα, ίσως ακόμη και τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις