Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Έρχονται τα ιπτάμενα αυτοκίνητα;
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχονται τα ιπτάμενα αυτοκίνητα;

Την επόμενη εβδομάδα διεξάγεται στο  Λας Βέγκας  η έκθεση Consumer Electronics Show, όπου τα ιπτάμενα αυτοκίνητα πρόκειται να είναι ο πρωταγωνιστής. Ανάμεσα στις τεχνολογικές καινοτομίες, που αναμένεται να παρουσιαστούν, θα είναι και τα σχέδια ενός ιπτάμενου μοντέλου αυτοκινήτου από την εταιρεία NFT που υποστηρίζεται από την Toyota. Το ιπτάμενο όχημα ονομάζεται «Skydrive» και μηχανικοί της […]

Την επόμενη εβδομάδα διεξάγεται στο  Λας Βέγκας  η έκθεση Consumer Electronics Show, όπου τα ιπτάμενα αυτοκίνητα πρόκειται να είναι ο πρωταγωνιστής. Ανάμεσα στις τεχνολογικές καινοτομίες, που αναμένεται να παρουσιαστούν, θα είναι και τα σχέδια ενός ιπτάμενου μοντέλου αυτοκινήτου από την εταιρεία NFT που υποστηρίζεται από την Toyota. Το ιπτάμενο όχημα ονομάζεται «Skydrive» και μηχανικοί της Cartivator και της Toyota ευελπιστούν ότι το όχημα θα χρησιμοποιηθεί κατά το άναμμα της φλόγας στην έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο το 2020.

Δεν είναι όμως η μόνη εταιρεία, που εργάζεται σε αυτόν τον τομέα. Η Uber, η Amazon, η Airbus και η Google έχουν εστιάσει στον σχεδιασμό ιπτάμενων οχημάτων για τη μεταφορά ατόμων, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση της κυκλοφορίας και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ως προς το σχέδιο, οι μηχανικοί προσπαθούν να συνδυάσουν το αεροπλάνο με το αυτοκίνητο, ούτως ώστε να μην είναι πια απαραίτητα τα αεροδρόμια ή τα ελικοδρόμια. Παρακολουθώντας τον ανταγωνισμό και μαθαίνοντας από τα λάθη των υπολοίπων, οι μηχανικοί της NFT έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην τεχνολογία και όχι στην παραγωγή για το σχεδιασμό του «Skydrive». Όσον αφορά στο κόστος του οχήματος, που θα λειτουργήσει ως αυτοκίνητο, αλλά θα είναι σε θέση να απογειωθεί ή να προσγειωθεί κάθετα και να πετάξει στον αυτόματο πιλότο, αγγίζει τα 50.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αχ αυτό το κινητό!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις