Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

05

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πολύ χαμηλότερες αποδοχές για όσους υποβάλλουν στο εξής αίτηση για συνταξιοδότηση
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πολύ χαμηλότερες αποδοχές για όσους υποβάλλουν στο εξής αίτηση για συνταξιοδότηση

“Μαύρο” στον ορίζοντα για όσους στο εξής υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση Θα έχουν μειωμένες αποδοχές που θα φτάνουν έως και το 40% σε σύγκριση με τους εν ενεργεία συνταξιούχους ή αυτούς έχουν ήδη υποβάλλει την αίτηση προ του 2019. Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων Ήδη αρκετοί έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη ζητώντας το αυτονόητο εν αναμονή μάλιστα της […]

Πολύ χαμηλότερες αποδοχές για όσους υποβάλλουν στο εξής αίτηση για συνταξιοδότηση

“Μαύρο” στον ορίζοντα για όσους στο εξής υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση

Θα έχουν μειωμένες αποδοχές που θα φτάνουν έως και το 40% σε σύγκριση με τους εν ενεργεία συνταξιούχους ή αυτούς έχουν ήδη υποβάλλει την αίτηση προ του 2019.

Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων

Ήδη αρκετοί έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη ζητώντας το αυτονόητο εν αναμονή μάλιστα της απόφασης του ΣτΕ που θα κρίνει εάν ο Νόμος Κατρούγκαλου στο σύνολό του είναι ή όχι συνταγματικός.

Η κυβέρνηση κατόρθωσε την μη περικοπή των συντάξεων για την πλειοψηφία των συνταξιούχων, ωστόσο δημιούργησε δύο νέες ταχύτητες.

Το σύστημα αυτό, γράφει το newsit, δεν θα μακροημερεύσει αφού καταστρατηγείται ο βασικός όρος του συντάγματος ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσιοι απέναντι στο Νόμο.

Η μεγάλη κατηγορία είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την προσωπική διαφορά χωρίς να θιγεί στο ελάχιστο.

Το μόνο που θα συμβεί, είναι η προσωπική διαφορά να διατηρηθεί στο διηνεκές και να σβήνει με τις μελλοντικές αυξήσεις οι οποίες βέβαια δεν θα δίνονται μέχρι να μηδενίσει η προσωπική διαφορά.

Η δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων είναι αυτοί που κατέθεσαν ή θα καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης από τον Μάιο του 2016 έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Αυτοί έχουν υποστεί ένα μέρος μείωσης της προσωπική διαφοράς, από 50% έως και 25%. Διατηρούν την εναπομείνασα διαφορά, μέχρι να σβήσει από μελλοντικές αυξήσεις.

Ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει σοβαρή διαφορά αποδοχών με τους προ του Μαΐου του 2016 συνταξιούχους που μπορεί να φτάνει και το 30% ή και το 40%.

Όσοι καταθέσουν αίτηση από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και μετά, οι οποίοι θα σβήσουν εφάπαξ την προσωπική διαφορά και θα βγουν στην σύνταξη με το νέο σύστημα και οι αποκλίσεις φτάνουν μέχρι και το 40%.

Η εν λόγω κατηγορία πάντως θα λάβουν κανονικά ενδεχόμενες μελλοντικές αυξήσεις συντάξεων.

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι διέρρεε ότι σώζονται οι προσωπικές διαφορές και για τους νέους συνταξιούχους, εντούτοις το μέγεθος της αλήθειας σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ μικρό, αφού σώζεται ένα πολύ μικρό μέρος της προσωπική διαφοράς και για τους μετά το 2019 δεν σώζεται τίποτε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις