Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ξεπέρασαν τους 370 οι νεκροί στην Ινδονησία – Ειδοποίηση για πιθανό νέο τσουνάμι
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τους 370 οι νεκροί στην Ινδονησία – Ειδοποίηση για πιθανό νέο τσουνάμι

Στους 373 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός του τσουνάμι στην Ινδονησία Περισσότεροι από 1.400 τραυματίστηκαν στα νησιά της Ιάβας και της Σουμάτρας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος. «Τραυματίστηκαν 1.459 άνθρωποι και 128 συνεχίζουν να αγνοούνται», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας. Ο προηγούμενος απολογισμός τον οποίο είχαν δημοσιοποιήσει οι αρχές της […]

Ινδονησία τσουνάμι

Στους 373 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός του τσουνάμι στην Ινδονησία

Περισσότεροι από 1.400 τραυματίστηκαν στα νησιά της Ιάβας και της Σουμάτρας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

«Τραυματίστηκαν 1.459 άνθρωποι και 128 συνεχίζουν να αγνοούνται», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός τον οποίο είχαν δημοσιοποιήσει οι αρχές της Ινδονησίας έκανε λόγο για 281 νεκρούς.

Εκατοντάδες κτίρια ισοπεδώθηκαν από τα κύματα, τα οποία έπληξαν τις νότιες ακτές της Σουμάτρας και το δυτικό άκρο της Ιάβας γύρω στις 21.30 τοπική ώρα, το Σάββατο το βράδυ.

Το τσουνάμι προκλήθηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα, ανέφερε ο Σουτόπο Πουρβό Νουγκρόχο, ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών.

Οι επιστήμονες πάντως ειδοποίησαν τους διασώστες και τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις παραλιακές συνοικίες και να μην πραγματοποιήσουν δραστηριότητες στα σημεία που έχουν ήδη πληγεί από το προηγούμενο τσουνάμι, έως ότου ελεγχθούν τα στοιχεία.

Οι σεισμολόγοι και μετεωρολόγοι εξήγησαν ότι η δραστηριότητα στο ηφαίστειο συνεχίζεται και ότι ανά πάσα στιγμή είναι δυνατόν να συμβεί ένα ανάλογο φαινόμενο.

Από την περιοχή έχουν ήδη απομακρυνθεί πάνω από 12.000 κάτοικοι.

Δείτε ακόμη:

τσουνάμι

Δραματικό βίντεο: Το τσουνάμι «καταπίνει» μέλη συγκροτήματος και θεατές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις