Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η ορχήστρα του Στράους μας “ταξιδεύει”στη Βιέννη, με δυο μοναδικές συναυλίες
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ορχήστρα του Στράους μας “ταξιδεύει”στη Βιέννη, με δυο μοναδικές συναυλίες

Το Μέγαρο Μουσικής υποδέχεται τα Χριστούγεννα με χορό, μουσική, τραγούδι και ένα “ταξίδι” στην ονειρεμένη Βιέννη. O Σύλλογος “oι Φίλοι της Μουσικής” διοργανώνει δύο ξεχωριστές συναυλίες 8 και 9 Δεκεμβρίου. Προσκαλεί το κοινό να απολαύσει την περίφημη αυστριακή Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble με τον χαρισματικό μαέστρο της, Russell McGregor. Το πρόγραμμα των φετινών συναυλιών […]

Στράους Βιέννη Συναυλίες

Το Μέγαρο Μουσικής υποδέχεται τα Χριστούγεννα με χορό, μουσική, τραγούδι και ένα “ταξίδι” στην ονειρεμένη Βιέννη.

O Σύλλογος “oι Φίλοι της Μουσικής” διοργανώνει δύο ξεχωριστές συναυλίες 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Προσκαλεί το κοινό να απολαύσει την περίφημη αυστριακή Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble με τον χαρισματικό μαέστρο της, Russell McGregor.

Το πρόγραμμα των φετινών συναυλιών με έργα των συνθετών της οικογένειας Στράους, του Λέχαρ και του Κάλμαν, πλαισιώνει ένα σύνολο νέων ταλαντούχων χορευτών.

Οι σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τζίνα Φωτεινοπούλου και Δημήτρης Πακσόγλου ερμηνεύουν μελωδικές άριες από βιεννέζικες όπερες και έργα.

Η Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble ιδρύθηκε το 1985 από τους μουσικούς της αυστριακής Ορχήστρας Μπρούκνερ.

Πολύ γρήγορα απέκτησε διεθνή φήμη με περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, στην Ιαπωνία, στη Ρωσία και στην Αυστραλία.

Η ορχήστρα διακρίνεται για την πλούσια δισκογραφία της, ενώ από το 2003 διευθυντής της είναι ο βιολονίστας Russell McGregor.

Ο Στράους ήταν συγχρόνως ο σολίστ και ο διευθυντής της ορχήστρας ενθουσιάζοντας το κοινό με τη χορευτική και μελωδική μουσική του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις