Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πουλούσαν “αέρα” αντί για διαμερίσματα και οικόπεδα, του Πέτρου Καρσιώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Πουλούσαν “αέρα” αντί για διαμερίσματα και οικόπεδα, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Ισχυρίζονταν ότι πουλούσαν διαμερίσματα και οικόπεδα στην Αττική σε τιμές – ευκαιρία για “σωστή επένδυση”, έπαιρναν τις προκαταβολές αφού έδειχναν στους υποψήφιους αγοραστές τα ακίνητα και στη συνέχεια εξαφανίζονταν! Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αθηνών που φέρνει την υπόθεση απάτης στο φως, τα μέλη της εξαμελούς σπείρας, ήταν σε θέση να γνωρίζουν και […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ισχυρίζονταν ότι πουλούσαν διαμερίσματα και οικόπεδα στην Αττική σε τιμές – ευκαιρία για “σωστή επένδυση”, έπαιρναν τις προκαταβολές αφού έδειχναν στους υποψήφιους αγοραστές τα ακίνητα και στη συνέχεια εξαφανίζονταν!

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αθηνών που φέρνει την υπόθεση απάτης στο φως, τα μέλη της εξαμελούς σπείρας, ήταν σε θέση να γνωρίζουν και να έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα και οικόπεδα μέσω των στοιχείων μεσιτικού γραφείου της Αθήνας, η ιδιοκτήτρια του οποίου επίσης συνελήφθη.

Τα μέλη της ομάδας είχαν υφαρπάρξει από τους υποψήφιους αγοραστές στους οποίους παρουσίαζαν πλαστά έγγραφα (πληρεξούσια, τίτλους ιδιοκτησίας, δελτία ταυτότητας, εικονικά τιμολόγια, 208.000 ευρώ), ενώ προσδοκούσαν με την “προεργασία”, που είχαν κάνει, να υφαρπάξουν άλλα 5.820.000 ευρώ!

Στο περιθώριο των απατών σε βάρος υποψήφιων αγοραστών που έψαχναν… ευκαιρίες, κατηγορούνται ότι διακινούσαν πλαστές η ακάλυπτες επιταγές με προσδοκώμενο οικονομικό όφελος 408.640 ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή, όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν, έξι  ημεδαποί,  μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της μέλος, ενώ κατηγορούνται επιπλέον ένας ημεδαπός και δύο ακόμη άτομα με περιφερειακούς ρόλους.

Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από δύο υποομάδες, με το αρχηγικό μέλος να αποτελεί ταυτόχρονα τον εντολέα και κινητήριο μοχλό τους.

Τουλάχιστον από τις αρχές του 2018, λέει η Αστυνομία, προέβαιναν σε εικονικές πωλήσεις οικοπέδων, διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά.

Κατά τα ίδια στοιχεία η οργάνωση έχει διαπράξει:

9 απάτες, με οικονομικό όφελος 208.000 ευρώ,

11 απόπειρες απάτης, με προσδοκώμενο όφελος 5.820.000) ευρώ και

10 περιπτώσεις διακίνησης πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών, με οικονομικό όφελος 408.640 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε γραφεία και οικίες, σε περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος πλαστών εγγράφων (πληρεξούσια, τίτλοι ιδιοκτησίας, σφραγίδες, δελτίο ταυτότητας, εικονικά τιμολόγια – δελτία αποστολής, αντίγραφα επιταγών, γραμμάτια είσπραξης χρηματικών ποσών άνω των -50.000- ευρώ),

κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim,

τοπογραφικά διαγράμματα,

φωτογραφίες αγροτεμαχίων και διαμερισμάτων καθώς

και πιστόλι με δύο γεμιστήρες, 63 φυσίγγια και μαχαίρι, τα οποία προέκυψε ότι ανήκουν στον σύζυγο της εμπλεκόμενης μεσίτριας.

Η Αστυνομία επισημαίνει ότι σε βάρος του αρχηγικού μέλους και ενός ακόμη μέλους της εγκληματικής οργάνωσης εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για… ομοειδή αδικήματα και θα οδηγηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο στο Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις