Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας σε Μητσοτάκη: “Έλα να σε κεράσω καφέ, δεν έχω ΜΑΤ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: “Έλα να σε κεράσω καφέ, δεν έχω ΜΑΤ”

Για καφέ στο σπίτι του στην Κυψέλη κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας…! Ο πρόεδρος της ΝΔ απουσίαζε από την ολομέλεια, αφού βρισκόταν, την ίδια ώρα, σε περιοδεία στην Κυψέλη, τη γειτονιά όπου βρίσκεται η οικία του πρωθυπουργού. Στη χθεσινή συζήτηση στη βουλή όλα ξεκίνησαν με την ατάκα του Τσίπρα για την περιοδεία του Μητσοτάκη […]

Τσίπρας Γεροβασίλη Βουλή

Για καφέ στο σπίτι του στην Κυψέλη κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας…!

Ο πρόεδρος της ΝΔ απουσίαζε από την ολομέλεια, αφού βρισκόταν, την ίδια ώρα, σε περιοδεία στην Κυψέλη, τη γειτονιά όπου βρίσκεται η οικία του πρωθυπουργού.

Στη χθεσινή συζήτηση στη βουλή όλα ξεκίνησαν με την ατάκα του Τσίπρα για την περιοδεία του Μητσοτάκη στην Κυψέλη:

«Πείτε στους επικοινωνιολόγους σας να μη σας βάζουν να κάνετε δηλώσεις 200 μέτρα από το σπίτι μου, λέγοντάς μου να έρθω στην περιοχή μου, στη γειτονιά μου. Να πάτε σε άλλη γειτονιά της Αθήνας. Και εν πάσει περιπτώσει, αν έρχεστε από τη γειτονιά, χτυπήστε και το κουδούνι να πιούμε και κανά καφέ, να σας κεράσω. Γιατί μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά πολιτικό πολιτισμό έχουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε:

«Σας ευχαριστώ που αναφερθήκατε στη χθεσινή μου βόλτα στη γειτονιά σας. Φοβάμαι ότι και να ήθελα να φτάσω στο σπίτι σας θα είχε κάποιες δυσκολίες από τις κλούβες των ΜΑΤ που το φυλάνε. Όπως και στο Μαξίμου φαντάζομαι, έτσι δεν είναι;».

Στο καρφί του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε στο τέλος της συζήτησης ο Αλέξης Τσίπρας:

«Υποπέσατε στο λάθος να μου πείτε ότι δεν ήρθατε στο σπίτι μου να πιούμε έναν καφέ γιατί έχω κλούβες των ΜΑΤ. Σας καλώ να έρθετε, ειλικρινά. Δεν θα δείτε ούτε μια κλούβα των ΜΑΤ. Δεν ξέρω αν εσείς έχετε.

Πράγματι, υπήρχε μια κλούβα των ΜΑΤ το 2015. Το ’16 με δική μου εντολή, όχι μόνο από εμένα αλλά και από άλλους, έφυγαν εκατοντάδες αστυνομικοί που φυλούσαν VIP πρόσωπα για να πάνε στη γειτονιά.

Εγώ, λοιπόν, κλούβα των ΜΑΤ δεν έχω ούτε έξω από το σπίτι μου ούτε έξω από το γραφείο μου. Εσείς, κ. Μητσοτάκη, ονειρεύεστε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και είχατε γεμίσει με κάγκελα την Αθήνα, ακόμα και την πλατεία Συντάγματος και δεν μπορούσε να περάσει κανείς.

Σε αυτή την αστυνομοκρατούμενη Αθήνα για να υλοποιείτε πολιτικές του ΔΝΤ δεν θα ξαναζήσουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την δευτερολογία του.

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις