Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / ΕΝΦΙΑ, επιδόματα και εισφορές στο “πακέτο” με τις συντάξεις
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΕΝΦΙΑ, επιδόματα και εισφορές στο “πακέτο” με τις συντάξεις

ΕΝΦΙΑ, εισφορές, επιδόματα και βοήθεια στο σπίτι. Η παροχολογία ξεκινά, όπως διαρρέουν κυβερνητικές πηγές Δεν θα εφαρμοστεί η προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, ενώ το πακέτο των θετικών μέτρων θα είναι υψηλότερο από τα 765 εκατ. ευρώ που αναγράφονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού» Ο υψηλόβαθμος, όπως περιγράφεται, αξιωματούχος που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε […]

Παλιά ακίνητα Αθήνα

ΕΝΦΙΑ, εισφορές, επιδόματα και βοήθεια στο σπίτι. Η παροχολογία ξεκινά, όπως διαρρέουν κυβερνητικές πηγές

Δεν θα εφαρμοστεί η προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, ενώ το πακέτο των θετικών μέτρων θα είναι υψηλότερο από τα 765 εκατ. ευρώ που αναγράφονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού»

Ο υψηλόβαθμος, όπως περιγράφεται, αξιωματούχος που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι το συγκεκριμένο πακέτο των θετικών μέτρων έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα θετικά μέτρα που θα εφαρμόσει από το 2019 η κυβέρνηση περιλαμβάνονται:

-Η εισαγωγή ενός νέου προγράμματος επιδότησης ενοικίου και στέγης με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

-Οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών κατά 1/3 και η εφαρμογή της ελάχιστης εισοδηματικής βάσης για την επικουρική ασφάλιση και την εφάπαξ παροχή.

-Η επιδότηση στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των νέων εργαζομένων. Το μέτρο θα καλύπτει τους νέους έως 24 ετών και αποτελείται από την επιδότηση κατά 100% των εισφορών των εργαζομένων και την κατά 50% επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών.

-Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά.

-Η μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. Το μέτρο συνίσταται στη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολόγησης από 29% σε 25% σε ορίζοντα τετραετίας και θα έχει δημοσιονομική επίπτωση από το 2020 και μετά.

-Η μείωση του φορολογικού συντελεστή των μερισμάτων. Το μέτρο αφορά στη μείωση του φορολογικού συντελεστή επί των διανεμόμενων κερδών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και θα έχει δημοσιονομική επίπτωση από το 2020 και μετά.

-Το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι. Μετατρέπεται το τρέχον εργασιακό καθεστώς 3.000 εργαζομένων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

-Η ενίσχυση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Σήμερα θα συνέλθει το Euro Working Group και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει πριν την έναρξη της συνεδρίασης μια συνάντηση που θα αφορά αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Το Euro Working Group θα εισηγηθεί στις 19 του μηνός.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αφοσιωθούν στο ζήτημα της Ιταλίας και στην περαιτέρω εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2019.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις