Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

10

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κηπουρός σπιτιών εγκέφαλος σπείρας, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κηπουρός σπιτιών εγκέφαλος σπείρας, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Δύο με τρεις φορές το μήνα, ένα αυτοκίνητο με μεγάλους χώρους τύπου στέισον, περνούσε τα σύνορα της χώρας κι έμπαινε στην Αλβανία. Φορτωμένο με πλυντήρια, κουζίνες και ψυγεία Φορτωμένο με οικιακές συσκευές, από πλυντήρια, κουζίνες και ψυγεία μέχρι τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, μπλάκ εντ ντέκερ  και ηλεκτρικές σκούπες. Όταν ρωτούσαν τον οδηγό από την […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο με τρεις φορές το μήνα, ένα αυτοκίνητο με μεγάλους χώρους τύπου στέισον, περνούσε τα σύνορα της χώρας κι έμπαινε στην Αλβανία.

Φορτωμένο με πλυντήρια, κουζίνες και ψυγεία

Φορτωμένο με οικιακές συσκευές, από πλυντήρια, κουζίνες και ψυγεία μέχρι τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, μπλάκ εντ ντέκερ  και ηλεκτρικές σκούπες.

Όταν ρωτούσαν τον οδηγό από την Αλβανία, μόνιμο κάτοικος στην Ελλάδα, τι είναι αυτά που μεταφέρει, απαντούσε ότι αγόρασε κάποια χρειαζούμενα για τους συγγενείς του.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής είχαν άλλη γνώμη

Δεν είχαν, όμως, την ίδια γνώμη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

«Βροχή» οι καταγγελίες ιδιοκτητών σπιτιών

Τα Τμήματα της περιοχής των Μεσογείων και ιδιαίτερα του Πόρτο Ράφτη, δέχονταν «βροχή» τις καταγγελίες ιδιοκτητών σπιτιών, από τα οποία γίνονταν πραγματικές μετακομίσεις όλων των υπαρχόντων!

Μια γυναίκα δήλωσε ότι η αξία των κλοπιμαίων έφτασε τις 500.000 ευρώ

Μια ιδιοκτήτρια σπιτιού εξοχικού στην περιοχή μάλιστα ανέφερε στην αστυνομία ότι οι διαρρήκτες είχαν σηκώσει από συλλεκτικά αντικείμενα έως την οικοσκευή, συνολικής αξίας 500.000 ευρώ!

Έβρισκαν αποτυπώματα αλλά δεν ταυτοποιούνταν

Το θέμα είναι ότι οι αστυνομικοί έβρισκαν αποτυπώματα του δράστη, αλλά καιρό τώρα δεν μπορούσαν να τα ταυτοποιήσουν με κανέναν, σαν ο διαρρήκτης να ήταν φάντασμα!

Σημάνθηκε ως ύποπτος πρόσφατα

Όμως, πριν από λίγο καιρό, σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε, γιατί θεωρήθηκε ύποπτος για άλλο λόγο, οι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα.

Και διαπιστώθηκε ότι τα αποτυπώματα αυτά τα είχαν βρει σε πενήντα έξι σπίτια του Πόρτο Ράφτη, τα οποία είχαν λεηλατηθεί.

Προχώρησαν στη σύλληψή του

Έτσι, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, προχώρησαν στη σύλληψη του διαρρήκτη, που, όπως, απεδείχθη ήταν κηπουρός πολλών σπιτιών της περιοχής!

Από το 2012 ξεκίνησαν τις διαρρήξεις

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, από το 2012, εντόπιζαν οικίες στο Πόρτο Ράφτη από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και στη συνέχεια παραβίαζαν θύρες και παράθυρα.

Έκοβαν και τις περιφράξεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, αναφέρει η Αστυνομία, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό των οικιών, δεν δίσταζαν να αποκολλούν τις εξωτερικές περιφράξεις και τα προστατευτικά κάγκελα των οικιών.

Είχε τη δυνατότητα ως κηπουρός να δικαιολογεί την παρουσία του στα σπίτια

Σημειώνεται, συνεχίζει η Αστυνομία, ότι ο συλληφθείς, εργαζόμενος ως κηπουρός στην περιοχή, είχε τη δυνατότητα να κατοπτεύει με άνεση τις υποψήφιες προς διάρρηξη κατοικίες, ενώ σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του.

Τι βρήκε η ασφάλεια στην κατοχή του

Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές

·         Πλήθος εργαλείων

·         Αεροβόλο πιστόλι

·         Μαχαίρια

·         Φυσίγγια.

Η  έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις