Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σάλος στο Βέλγιο: Ο “άτακτος” πρώην βασιλιάς, το δικαστήριο και το τεστ DNA
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο Βέλγιο: Ο “άτακτος” πρώην βασιλιάς, το δικαστήριο και το τεστ DNA

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος 2ος, υποχρεώνεται από το εφετείο του Βελγίου να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας με DNA, ανατρέποντας  προηγούμενη απόφαση στο πλαίσιο αγωγής που έχει υποβάλει η 50χρονη καλλιτέχνιδα Ντελφίν Μποέλ. Το τεστ πατρότητας πρέπει να γίνει μέσα σε τρεις μήνες . Αν ο πρώην βασιλιάς αρνηθεί, θα κινδυνεύσει να θεωρηθεί πως […]

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος 2ος, υποχρεώνεται από το εφετείο του Βελγίου να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας με DNA, ανατρέποντας  προηγούμενη απόφαση στο πλαίσιο αγωγής που έχει υποβάλει η 50χρονη καλλιτέχνιδα Ντελφίν Μποέλ.

Το τεστ πατρότητας πρέπει να γίνει μέσα σε τρεις μήνες . Αν ο πρώην βασιλιάς αρνηθεί, θα κινδυνεύσει να θεωρηθεί πως είναι ο πατέρας της –αν και οι δικηγόροι του θα επιδιώξουν να αμφισβητήσουν το νομικό επιχείρημα του δικαστηρίου.

Ο 84χρονος πρώην μονάρχης, ο οποίος παραιτήθηκε το 2013 υπέρ του γιού του, του Φιλίππου, έπειτα από 20 χρόνια στον θρόνο, αμφισβητεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία τον ισχυρισμό της Μποέλ.

Τεστ DNA που έγινε κατόπιν δικαστικής εντολής, απέδειξε πως δεν είναι η κόρη του Ζακ Μποέλ, γόνου μιας από τις πλουσιότερες βιομηχανικές δυναστείες του Βελγίου.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον βασιλικό οίκο. Οι δικηγόροι της Μποέλ ανέφεραν σε δήλωσή τους πως είναι ευχαριστημένοι που υποστηρίζεται «η αρχή της δράσης υπέρ των συμφερόντων του παιδιού», καθώς η ενάγουσα ζητεί τη νομική επιβεβαίωση της αληθινής ταυτότητάς της.

Η ταυτότητα αυτή έγινε θέμα δημόσιας συζήτησης μετά την έκδοση το 1999 μιας βιογραφίας της Βασίλισσας Πάολα, της ιταλίδας συζύγου του Αλβέρτου, στην οποία υποστηριζόταν ότι ο βασιλιάς είχε μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση από την οποία γεννήθηκε μια κόρη τη δεκαετία του 1960

Ο Αλβέρτος, ο οποίος δεν έχει επίσημο δημόσιο ρόλο, έχει παραδεχθεί πως με την Πάολα είχαν συζυγικές δυσκολίες.

Τα τρία παιδιά τους είναι μεγαλύτερα από την Μποέλ. Επόμενη στη γραμμή διαδοχής στον θρόνο είναι η 17χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ, κόρη του Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις