Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ξέβαψε το ρούχο σου στην πλύση; Έχεις δύο τρόπους να διορθώσεις την κατάσταση
PLUS

Ξέβαψε το ρούχο σου στην πλύση; Έχεις δύο τρόπους να διορθώσεις την κατάσταση

Πολλές φορές έχει τύχει να απογοητευτούμε όταν βγάζουμε τα ρούχα από το πλυντήριο. Κάτι που βάλαμε πάνω στη βιασύνη, ή η χρωμοπαγίδα που ξεχάσαμε, άνετα κάποια ρούχα θα ξεβάψουν. Δεν χρειάζεται να πετάξετε τα ξεβαμμένα ρούχα σας καθώς υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση. 1ος τρόπος Με λίγη μαγειρική σόδα μπορείτε να […]

Πολλές φορές έχει τύχει να απογοητευτούμε όταν βγάζουμε τα ρούχα από το πλυντήριο. Κάτι που βάλαμε πάνω στη βιασύνη, ή η χρωμοπαγίδα που ξεχάσαμε, άνετα κάποια ρούχα θα ξεβάψουν.

Δεν χρειάζεται να πετάξετε τα ξεβαμμένα ρούχα σας καθώς υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση.

1ος τρόπος

Με λίγη μαγειρική σόδα μπορείτε να σώσετε τα ρούχα που μόλις ξέβαψαν στο πλυντήριο ρούχων.

Τι πρέπει να κάνετε Πάρτε τα ξεβαμμένα ρούχα και βάλτε τα ξανά για πλύσιμο σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως λίγη μαγειρική σόδα.

2ος τρόπος

Το απλό λευκό ξίδι είναι θαυματουργό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τι πρέπει να κάνετε Πριν στεγνώσουν τα ρούχα βάλτε τα πάλι στο πλυντήριο και προσθέστε 1/2 ποτήρι ξίδι στη θήκη που βάζετε το απορρυπαντικό. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση πάρτε τα ρούχα (όσο ακόμα είναι υγρά) και βάλτε τα σε μια λεκάνη με νερό και φυσικό χυμό λεμονιού. Αφήστε τα μέσα στη λεκάνη για 24 ώρες και βάλτε τα και πάλι στο πλυντήριο.

Μην ρίξετε χλωρίνη σε λευκά ρούχα που ξέβαψαν γιατί η χλωρίνη θα τα κιτρινίσει αντί να τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις