Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Άλλα δύο κλεμμένα από τον Άγιο Σάββα ενδοσκόπια, επέστρεψαν στη βάση τους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλα δύο κλεμμένα από τον Άγιο Σάββα ενδοσκόπια, επέστρεψαν στη βάση τους

Του Πέτρου Καρσιώτη Ακόμη δύο από τα ενδοσκόπια που είχαν αφαιρέσει από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» μέλη σπείρας Κολομβιανών, επεστράφησαν από την αστυνομία στους γιατρούς και πάνω απ’ όλα στους ασθενείς. Η ανάκτηση του ιατρικού εξοπλισμού, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, επετεύχθη σε συνεργασία με τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες των ΗΠΑ και έρχεται σε συνέχεια της ανεύρεσης […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ακόμη δύο από τα ενδοσκόπια που είχαν αφαιρέσει από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» μέλη σπείρας Κολομβιανών, επεστράφησαν από την αστυνομία στους γιατρούς και πάνω απ’ όλα στους ασθενείς.

Η ανάκτηση του ιατρικού εξοπλισμού, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, επετεύχθη σε συνεργασία με τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες των ΗΠΑ και έρχεται σε συνέχεια της ανεύρεσης και απόδοσης στο Νοσοκομείο άλλων δύο ενδοσκοπίων που εντοπίστηκαν και παραδόθηκαν πίσω στην χώρα μας από τις Αρχές της Κολομβίας.

Τα ενδοσκόπια παρέδωσαν στο διοικητή του νοσοκομείου αστυνομικοί του Τμήματος εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής,

Και αυτά, όπως και τα προηγούμενα είχαν αφαιρεθεί στις 15 Μαΐου 2017 από τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου στη Λ. Αλεξάνδρας, απέναντι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, από τη σπείρα των Κολομβιανών.

Η εγκληματική οργάνωση των Κολομβιανών, είχε καταφέρει να γίνει ο εφιάλτης των νοσοκομείων σε όλη την Ευρώπη, καθώς  τα μέλη της είχαν κλέψει ιατρικά μηχανήματα την τελευταία 4ετία από νοσοκομεία σε Λιθουανία, Λουξεμβούργο,  Ισπανία,  Γερμανία,  Αυστρία, Τσεχία,  Πολωνία,  Ιταλία,  Ολλανδία,  Γαλλία,  Κροατία και  Ελλάδα.

Πέρυσι τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο και αφού η ΕΛ.ΑΣ είχε ταυτοποιήσει αρκετούς από τους δράστες, συνελήφθησαν στη Φρανκφούρτη και την Κολομβία, δύο από τα μέλη της σπείρας που ευθύνονται για την κλοπή των γαστροσκοπίων από ελληνικά νοσοκομεία.

Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες συλλήψεις και κατάσχεση ιατρικών μηχανημάτων.

Όλοι οι δράστες ανήκουν σε μία πολυπληθή ομάδα κλεφτών που αφαιρούσαν γαστροσκόπια και ιατρικά μηχανήματα για λογαριασμό «πελατών» τους στην Λατινική Αμερική.

Αναπάντητο μένει το ερωτηματικό ως προς την χρησιμότητα των ιατρικών μηχανημάτων που αφαιρούντο.

Είχε αναπτυχθεί η θεωρία ότι ίσως και να χρησιμοποιούσαν καρτέλ ναρκωτικών τα γαστροσκόπια αυτά για την κατάποση των αυτοσχέδιων «αυγών» κοκαΐνης.

Αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Ίσως να τα πωλούσαν απλά σε χαμηλότερες τιμές σε ενδιαφερόμενες κλινικές και ιατρεία καθώς μία συγκεκριμένη μάρκα που είχαν βάλει στο στόχαστρό  τους,  είναι πολύ πιο ακριβή από ότι  είναι στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις