Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατσίφας: Εξαφανίζουν στοιχεία οι αλβανικές Αρχές – Στην ελληνική Δικαιοσύνη η έρευνα
ΕΛΛΑΔΑ

Κατσίφας: Εξαφανίζουν στοιχεία οι αλβανικές Αρχές – Στην ελληνική Δικαιοσύνη η έρευνα

Κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να ρίξει φως στις συνθήκες δολοφονίας του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης από Έλληνα ιατροδικαστή, φρόντισαν να εξαφανίσουν οι αλβανικές αρχές. Για μόλις πέντε λεπτά επέτρεψαν οι αρχές της Αλβανίας να δει την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης. Αυτό τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ομογενή, Κώστας […]

Κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να ρίξει φως στις συνθήκες δολοφονίας του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης από Έλληνα ιατροδικαστή, φρόντισαν να εξαφανίσουν οι αλβανικές αρχές.

Για μόλις πέντε λεπτά επέτρεψαν οι αρχές της Αλβανίας να δει την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης.

Αυτό τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ομογενή, Κώστας Γιοβανόπουλος ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι η σορός είχε πλυθεί και συρραφεί.

Κατά τον κ. Γιοβανόπουλο, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής. Επίσης δεν φέρει τραύματα στα πόδια.

Άλλη εξέλιξη, η εμπλοκή της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία θα ερευνήσει το τραγικό περιστατικό στους Βουλιαράτες

Συγκεκριμένα, η δικογραφία ήδη διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ συγγενικά πρόσωπα του θύματος προσκόμισαν την ταυτότητά του, καθώς είχε ελληνική υπηκοότητα.

Περισσότερο φως αναμένεται να ρίξει και ο Έλληνας ιατροδικαστής, μετά την έγκριση που δόθηκε να εξετάσει τη σορό. Το αίτημα της οικογένειας είχε αρχικά απορριφθεί από τις αλβανικές αρχές. Ο Έλληνας ιατροδικαστής βρίσκεται στην Αλβανία μαζί με Έλληνες δικηγόρους, αλλά δεν φαίνεται να διευκολύνεται από τις αλβανικές αρχές, οι οποίες όχι μόνο απέτρεψαν την ενδελεχή εξέταση, αλλά και έχουν αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία, παρεμβαίνοντας στην σορό.

Γιατρός και φίλος του αποθανόντος κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί κομάντος πρέπει να έσυραν το θύμα 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή: «Βρήκαμε μια μεγάλη λίμνη αίματος με αίμα ζωηρά κόκκινο που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος ζούσε όταν τον έσυραν σε αυτήν την απόσταση» δήλωσε. Ο ίδιος άνθρωπος υποστήριξε ότι το θύμα είχε στοχοποιηθεί πριν από το συμβάν, με τους αστυνομικούς να τον απειλούν ώρες πριν τη συμπλοκή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στους Βουλιαράτες, περιέγραψε ένα «θολό» τοπίο ως προς την πορεία της υπόθεσης, αφού, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. «Θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη από τις αλβανικές αρχές. Ωστόσο, δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας». Συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΣΙΦΑς

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα. Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Έντι Ράμα, η Αλβανία προέβη σε μία ακόμα επίδειξη δύναμης. Το βράδυ της Τρίτης κλήθηκε στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών η Ελληνίδα πρεσβευτής στα Τίρανα Ελένη Σουράνη.

Σε αυτήν μεταφέρθηκε η «ξεκάθαρη θέση των αλβανικών Αρχών» για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα και πως το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική εισαγγελία.

Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό Σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας».

Η οικογένεια δεν έχει ακόμη καμία επίσημη ενημέρωση

Η οικογένεια του θύματος, αλλά και η ελληνική μειονότητα, διακατέχονται από θλίψη και οργή.

«Κανένας δεν μας εξηγεί τι συνέβη», ανέφερε χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η μητέρα του 35χρονου. Όπως είπε, Αλβανοί αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας, καθώς έψαχναν το παιδί της, τα έριξαν όλα κάτω, έσπασαν την πόρτα και άρπαξαν το μπουφάν του παιδιού της για να το μυρίσουν τα σκυλιά και να μπορέσουν να τον εντοπίσουν.

«Ποτέ το παιδί μου δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία, όλα τα χρόνια σήκωνε σημαία και στόλιζε το χωριό και την εκκλησία. Ήταν λεβέντης, δεν ήταν κοιμισμένος, μου το φάγανε το παιδί, ήθελαν να μου το λυγίσουνε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κατσίφα, ενώ ερωτώμενη για ποιο λόγο οι αλβανικές αρχές σκότωσαν τον γιο της, είπε ότι έχουν μίσος για τον ελληνισμό,  την Ελλάδα και τη βόρεια Ήπειρο.

«Οι σφαίρες ήταν ψεύτικες. Στην αρχή του περιστατικού όταν πήρε το αυτόματο, χρησιμοποίησε αβολίδωτα πυρομαχικά. Το έκανε για τους εορτασμούς της 28ής Οκτωβρίου. Για να χαρούμε την γιορτή μας. Αργότερα όταν τον προκάλεσαν οι αστυνομικοί επέστρεψε σπίτι και γέμισε το όπλο με κανονικές σφαίρες.

Μπήκαν οι αστυνομικοί στο χωριό και πήγαν προς το σπίτι του Κωνσταντίνου και πυροβόλησαν προς το μέρος του. Έριξαν μία στην πόρτα και σε ένα αυτοκίνητο. Εάν βρούμε τους κάλυκες θα δείτε τι έχει συμβεί. Ποτέ δεν έριξε εναντίον τους. Μετά όταν ήρθε το ελικόπτερο με τις ειδικές δυνάμεις ανέβηκε στα βουνά. Είχαν διαταγή να τον σκοτώσουν», είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις