Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Μάνος για τον Γιάννο: “Γιατί δεν κυνηγάμε κι αυτόν που τα δίνει;”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μάνος για τον Γιάννο: “Γιατί δεν κυνηγάμε κι αυτόν που τα δίνει;”

Με ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει ο Στέφανος Μάνος την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου. «Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορείται ότι προκειμένου να υπογράψει σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών δέχτηκε “δώρο” ύψους 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων από τη μεγάλη γαλλική εταιρεία Thales» γράφει ο κ. Μάνος και συμπληρώνει: «Στην περίεργη σημερινή Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα […]

Αποτέλεσμα εικόνας για στέφανος μάνος

Με ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει ο Στέφανος Μάνος την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου.

«Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορείται ότι προκειμένου να υπογράψει σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών δέχτηκε “δώρο” ύψους 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων από τη μεγάλη γαλλική εταιρεία Thales» γράφει ο κ. Μάνος και συμπληρώνει:

«Στην περίεργη σημερινή Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα παίρνει, αλλά όχι αυτόν που τα δίνει! Γιατί; Για να μπορεί να δώσει και σε άλλους;

Όσο εκκρεμεί η υπόθεση Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη, πρέπει να αποκλειστεί η Thales από συναλλαγές (άμεσα ή έμμεσα) με το Ελληνικό Δημόσιο. Αν οι κατηγορίες κατά Παπαντωνίου επιβεβαιωθούν, τότε θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στη Thales ίσο προς το διπλάσιο του δικαστικώς επιβεβαιωμένου “δώρου” 5,6 εκ. ελβετικά φράγκα.

Ανάλογα είχα προτείνει να γίνουν στο παρελθόν με τη Siemens. Στην περίεργη Ελλάδα όμως δεν κυνηγάμε αυτόν που δίνει!

Θα πουν ίσως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν την Thales διότι από αυτήν εξαρτάται η λειτουργία σημαντικών οπλικών συστημάτων. Προφάσεις. Η λύση είναι να προχωρήσει η δίκη Παπαντωνίου αμέσως, χωρίς καμιά χρονοτριβή. Σε 30 μέρες, άντε 40.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις