Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν για Κασόγκι: “Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί θα τιμωρηθούν”
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για Κασόγκι: “Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί θα τιμωρηθούν”

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα αφήσει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι να διαφύγουν της Δικαιοσύνης.  «Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη συγκάλυψη αυτού του φόνου και να καταστήσουμε βέβαιο, ότι δεν θα επιτραπεί σε όλους τους υπεύθυνους – από αυτούς […]

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα αφήσει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι να διαφύγουν της Δικαιοσύνης. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη συγκάλυψη αυτού του φόνου και να καταστήσουμε βέβαιο, ότι δεν θα επιτραπεί σε όλους τους υπεύθυνους – από αυτούς που τον διέταξαν μέχρι αυτούς που τον έφεραν σε πέρας – να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε μία ομιλία του από την τουρκική πρωτεύουσα.  

Επιπλέον, ανέφερε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν άνεση να δώσουν πληροφορίες αναφορικά με την έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah οι τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών έδωσαν στην αρχηγό της CIA, Τζίνα Χάσπελ, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία είναι μία από τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που συμμετέχουν στις ενορχηστρωμένες διαρροές στοιχείων αναφορικά με την υπόθεση, η τουρκική MIT ενημέρωσε την Τζίνα Χάσπελ για τις αποδείξεις που συνδέονται με την δολοφονία του δημοσιογράφου. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η MIT έδειξε στην διευθύντρια της CIA τα βίντεο και τις ηχητικές καταγραφές και «μοιράστηκε» μαζί της «τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του προξενείου και της προξενικής κατοικίας της Σαουδικής Αραβίας (στην Κωνσταντινούπολη)». 

Τις ημέρες που ακολούθησαν την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, στις 2 Οκτωβρίου, τουρκικές εφημερίδες αποκάλυψαν ότι οι αρχές έχουν στην κατοχή του ηχητικές καταγραφές που αποδεικνύουν ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος βασανίσθηκε, δολοφονήθηκε και διαμελίσθηκε. 

Η ύπαρξη αυτών των ντοκουμέντων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την Άγκυρα, ενώ ο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα στοιχεία χθες κατά την ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP, κατά την οποία είχε δεσμευθεί ότι «θα αποκαλύψει την γυμνή αλήθεια» για την δολοφονία. 

Σύμφωνα με την Sabah, η Τζίνα Χάσπελ είχε «συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο» στην Άγκυρα, όπου προσγειώθηκε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του Ερντογάν στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις