Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώνεται η συμμορία – εφιάλτης για ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώνεται η συμμορία – εφιάλτης για ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων

Του Πέτρου Καρσιώτη Εξαρθρώνεται από την Αστυνομία η συμμορία που είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείων τους τελευταίους δύο μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ασφάλεια Αττικής έγιναν συλλήψεις κακοποιών που προχωρούσαν σε ένοπλες ληστείες κοσμηματοπωλείων τόσο σε διάφορες περιοχές της αττικής, όσο και σε Χαλκίδα και Τρίπολη. Οι κακοποιοί που απάρτιζαν τη συμμορία θεωρούνται […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εξαρθρώνεται από την Αστυνομία η συμμορία που είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείων τους τελευταίους δύο μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ασφάλεια Αττικής έγιναν συλλήψεις κακοποιών που προχωρούσαν σε ένοπλες ληστείες κοσμηματοπωλείων τόσο σε διάφορες περιοχές της αττικής, όσο και σε Χαλκίδα και Τρίπολη.

Οι κακοποιοί που απάρτιζαν τη συμμορία θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι καθώς ακόμη και παρουσία κόσμου έξω από τα καταστήματα που στόχευαν εξαπέλυαν εισβολές, ακινητοποιούσαν με πιστόλια και καλάσνικοφ ακόμη υπαλλήλους και άρπαζαν κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ.

Στη συνέχεια διέφευγαν και τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη μετάβαση και διαφυγή στα καταστήματα, τα πυρπολούσαν για να εξαφανίσουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ήδη μετά από ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Χαλκίδας όπου οι κακοποιοί ακούγοντας τις σειρήνες περιπολικών είχαν πυροβολήσει στον αέρα, είχε προκύψει ότι μεταξύ των δραστών ήταν και δραπέτης, ο οποίος είχε διαφύγει από τις φυλακές της Τύρινθας και μόλις τρεις ημέρες μετά διέπραξε τη ληστεία.

Στην Αττική ήταν πολλά τα περιστατικά του τελευταίου καιρού με τραυματισμό ιδιοκτήτη στο Μενίδι και άλλες επιθέσεις.

Στην Τρίπολη είχε καταγραφεί ληστεία μέρα μεσημέρι, με τους δράστες δράστες να φθάνουν σε κεντρικό δρόμο με ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Seat στο κατάστημα.

Τρεις από αυτούς, που φορούσαν κουκούλες και τουλάχιστον ο ένας κρατούσε Καλάσνικοφ, όρμησαν και χτύπησαν στο κεφάλι τον κοσμηματοπώλη που προσπάθησε να τους σταματήσει, πιθανόν με τον υποκόπανο του όπλου.

Στη συνέχεια, άρπαξαν με βιαστικές κινήσεις μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και χρυσαφικών άγνωστης ως τώρα αξίας, μπήκαν ξανά στο Ι.Χ. και έφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το λευκό Seat βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης– Σπάρτης, όπου το εγκατέλειψαν οι ληστές .

Ο τραυματισμένος κοσμηματοπώλης  είχε μεταφερθεί  αιμόφυρτος με ασθενοφόρο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η Ασφάλεια Αττικής θα προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση στις 11 σήμερα το πρωί για την εξάρθρωση της συμμορίας των ληστών κοσμηματοπωλείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις