Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Με καλάσνικοφ, μάσκες και αρχηγό Αλβανό δραπέτη, σκορπούσαν τον τρόμο (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καλάσνικοφ, μάσκες και αρχηγό Αλβανό δραπέτη, σκορπούσαν τον τρόμο (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Φορώντας μάσκα σιλικόνης με μορφή… ηλικιωμένου, οπλισμένος με καλάσνικοφ και πιστόλια, ο …33χρονος Αλβανός κακοποιός, δραπέτης των αγροτικών φυλακών Τύρινθας, συντόνιζε τη «στρατιωτικού τύπου» εγκληματική οργάνωση και λήστευε κοσμηματοπωλεία. Στα χέρια της Αστυνομίας οι 5 Μετά από συνεργασία τριών Διευθύνσεων Ασφαλείας σε Αττική, Χαλκίδα και Τρίπολη, η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Φορώντας μάσκα σιλικόνης με μορφή… ηλικιωμένου, οπλισμένος με καλάσνικοφ και πιστόλια, ο …33χρονος Αλβανός κακοποιός, δραπέτης των αγροτικών φυλακών Τύρινθας, συντόνιζε τη «στρατιωτικού τύπου» εγκληματική οργάνωση και λήστευε κοσμηματοπωλεία.

Στα χέρια της Αστυνομίας οι 5

Μετά από συνεργασία τριών Διευθύνσεων Ασφαλείας σε Αττική, Χαλκίδα και Τρίπολη, η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τα πέντε μέλη της άγριας συμμορίας που είχε σκορπίσει τον τρόμο από τα τέλη Αυγούστου σε κοσμηματοπώλες και απλούς πολίτες.

Η ομάδα ληστών που χτύπησε σε Πανεπιστημίου, Αγίους Αναργύρους, Χαλκίδα και Τρίπολη

Πρόκειται για τους δράστες της ληστείας-θρίλερ σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Πανεπιστημίου τον Σεπτέμβριο, της ληστείας με τραυματισμό του ιδιοκτήτη στους Αγίους Αναργύρους, μία ακόμη ληστεία στην ίδια περιοχή, σε δύο ακόμη κοσμηματοπωλεία σε Χαλκίδα και Τρίπολη.

Έχουν κλέψει και όπλο αστυνομικού

Η συμμορία που αποτελείτο από τρεις Αλβανούς και δύο Ρομά, μεταξύ των άλλων, διέρρηξε και διαμέρισμα αστυνομικού, στην περιοχή του Βύρωνα και μέσα από χρηματοκιβώτιο άρπαξαν οι ληστές το υπηρεσιακό όπλο, σφαίρες και μικρό ποσό σε μετρητά.

Με αυτοκίνητο – οπλοστάσιο ο 33χρονος δραπέτης

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι οποίοι συνέλαβαν τον Αλβανό αρχηγό στον Θεολόγο Φθιώτιδας μέσα σε αυτοκίνητο-οπλοστάσιο (καλάσνικοφ, πιστόλια, σφαίρες, μάσκα σιλικόνης), ο κακοποιός, που έχει καταδικαστεί σε 71 χρόνια κάθειρξης, πρωταγωνίστησε και σε ένα ακόμη θρίλερ στην Αττική Οδό.

Οδηγώντας αυτοκίνητο τότε, κοντά στην έξοδο 7, στην περιοχή των Αχαρνών, προκάλεσε τροχαίο ατύχημα.

Το θρίλερ της Αττικής Οδού

Ο άλλος οδηγός κάλεσε την Τροχαία.

Στη σκέψη ότι θα έρθει σε επαφή με αστυνομικούς και ότι υπήρχε κίνδυνος να ανακαλύψουν το οπλοστάσιο που πάντα είχε στο αυτοκίνητο, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο.

Κατέβασε τον οδηγό, τη γυναίκα και την 3χρονη κόρη της

Με πιστόλι στο χέρι, έτρεξε υπό τα βλέμματα δεκάδων οδηγών σε προσωρινά λόγω του τροχαίου σταματημένο αυτοκίνητο, απείλησε τον οδηγό και κατέβασε δια της βίας τον ίδιο μια γυναίκα και την κόρη της, ηλικίας 3 χρόνων, για να διαφύγει με το αυτοκίνητό τους!

Και δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε δέκα περιπτώσεις ληστειών, δεκαοκτώ περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και σε δύο περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ορμητήριο σπίτι μέλους στο Ζεφύρι

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνόμου Β’ κ. Ιωάννας Ροτζιώκου, τα μέλη της  συμμορίας είχαν διακριτούς ρόλους και χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, όπου συγκεντρώνονταν για τον σχεδιασμό των δράσεων τους, οικία στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Αρχηγός ο 33χρονος Αλβανός

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο 33χρονος αλλοδαπός συλληφθείς (δραπέτης από κατάστημα κράτησης), ο οποίος καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη, επέλεγε τους στόχους και τον ρόλο των μελών στην κάθε ληστεία, καθώς επίσης σχεδίαζε τον τρόπο με τον οποίο θα δρούσαν.

Η είσοδος από τις θύρες ασφαλείας

Μάλιστα, πέρα από τα συνήθη μέσα κάλυψης (π.χ. γυαλιά οράσεως – ηλίου, μαντήλια, κουκούλες, σκουφιά κ.α.), είχαν προμηθευτεί και μάσκα σιλικόνης, την οποία χρησιμοποιούσαν για να παραπλανούν τους υπαλλήλους των κοσμηματοπωλείων, προκειμένου να τους επιτρέψουν την είσοδο, από τις θύρες ελεγχόμενης πρόσβασης.

Πώς δρούσαν και παραπλανούσαν ιδιοκτήτες

Τα μέλη του κυκλώματος επιχειρούσαν συνήθως σε ομάδες των τριών, τεσσάρων και πέντε ατόμων, ως εξής: αρχικά ένας εκ των δραστών εισερχόταν στο κατάστημα, είτε φορώντας ειδική μάσκα σιλικόνης, είτε καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του με γυαλιά οράσεως. Αφού κατόρθωνε να πείσει τους υπαλλήλους να του ανοίξουν τη θύρα, στη συνέχεια εισέρχονταν οι συνεργοί του, οι οποίοι με την απειλή πολεμικών τυφεκίων και πιστολιών αφαιρούσαν τα κοσμήματα από τις προθήκες και τα χρηματοκιβώτια των κοσμηματοπωλείων.

Το οπλοστάσιο της συμμορίας

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο σε οικίες και οχήματα όσο και από την κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχεθήκαν:

  • πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov,
  • (4) πιστόλια,
  • κυνηγετική καραμπίνα,
  • γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 6.165 ευρώ,
  • πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς,
  • πλαστή άδεια οδήγησης Ελληνικών Αρχών,
  • πλαστή Άδεια Διαμονής,
  • ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας,
  • ειδική μάσκα προσώπου σιλικόνης,
  • ρούχα και υλικά κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου,
  • μικροποσότητα κοκαΐνης και αποσπάσματα κάνναβης,
  • πλήθος κοσμημάτων και κινητών τηλεφώνων
  • αυτοκίνητο και διάφορες πινακίδες κυκλοφορίας.
  • Στα 800.000 ευρώ η λεία των ληστειών

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 800.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις