Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η συγκλονιστική περιγραφή του αστυνομικού για την “ομηρία” του
ΕΛΛΑΔΑ

Η συγκλονιστική περιγραφή του αστυνομικού για την “ομηρία” του

Ιδιαίτερη έρευνα θα χρειαστεί να κάνει η ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση ομηρίας 35χρονου αστυνομικού από έξι άνδρες πακιστανικής καταγωγής στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στην Νίκαια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αστυνομικός και οι συλληφθέντες δράστες παρουσιάζουν δύο εκδοχές του συμβάντος, αφού ο μεν αστυνομικός αναφέρει ότι τους είδε να κινούνται ύποπτα […]

Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομικός ομηρία

Ιδιαίτερη έρευνα θα χρειαστεί να κάνει η ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση ομηρίας 35χρονου αστυνομικού από έξι άνδρες πακιστανικής καταγωγής στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στην Νίκαια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αστυνομικός και οι συλληφθέντες δράστες παρουσιάζουν δύο εκδοχές του συμβάντος, αφού ο μεν αστυνομικός αναφέρει ότι τους είδε να κινούνται ύποπτα και θέλησε να κάνει έλεγχο ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, ενώ οι Πακιστανοί αναφέρουν ότι ο άνδρας βρέθηκε μαζί άλλα δύο άτομα -που στη συνέχεια εξαφανίστηκαν- στο διαμέρισμά τους, απειλώντας τους.

Το χρονικό

Το -ομολογουμένως- πρωτοφανές περιστατικό δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κλήθηκαν στο διαμέρισμα της Νίκαιας τα ξημερώματα της Πέμπτης από γείτονα, ο οποίος άκουγε θόρυβο και φοβήθηκε για την ύπαρξη λιστών σε γειτονική οικία.

Όπως αναφέρουν πηγές από τη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από τους αλλοδαπούς μόλις έφτασαν στην πολυκατοικία, και αφού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους Πακιστανούς, ανέβηκαν στο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν άλλους έξι αλλοδαπούς και τον αστυνομικό σε άσχημη κατάσταση, ξυλοκοπημένο, δεμένο σε μία καρέκλα και αιμόφυρτο, αφού οι δράστες είχαν επιχειρήσει να του κόψουν το αυτί.

Αμέσως, ο αστυνομικός τους είπε ότι είναι συνάδελφός του και κλήθηκε ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί ο τραυματίας στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η εκδοχή του αστυνομικού

Ο 35χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής και το τελευταίο διάστημα απασχολείται ως οδηγός προϊσταμένου κεντρικής υπηρεσίας της Ασφάλειας έδωσε τη δική του εκδοχή για το σοβαρό περιστατικό, λέγοντας ότι διαπίστωσε παράνομες ενέργειες και ακολούθησε τους Πακιστανούς μέσα στην πολυκατοικία, χωρίς να δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα για ποιο λόγο δεν ειδοποίησε ποτέ την Άμεση Δράση και γιατί δεν ζήτησε ενισχύσεις όταν διαπίστωσε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε.

«…Προσπάθησα να φύγω αλλά η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε ούτε πόμολο. Οι Πακιστανοί με χτυπούσαν συνεχώς με κλωτσιές, μπουνιές και τέλος με ακινητοποίησαν και με έδεσαν, ενώ με ένα μαχαίρι μου έκοβαν το αυτί. Όλα άρχισαν όταν την ώρα που επέστρεφα στο σπίτι μου κατάλαβα να γίνεται μία φασαρία κάτω από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Τους φώναξα “αστυνομία” και τότε αυτοί αρχικά μου επιτέθηκαν και μετά άρχισαν να τρέχουν…»

Το μαρτύριο του, όπως υποστηρίζει, κράτησε δύο ώρες.

Μήνυση κατέθεσαν οι Πακιστανοί

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι Πακιστανοί ισχυρίζονται ότι ο αστυνομικός θέλησε να τους κλέψει, και μαζί με δύο άτομα που τον συνόδευαν μπήκαν στο διαμέρισμά τους για να τους απειλήσουν. Μάλιστα, κατέθεσαν μήνυση κατά του αστυνομικού.

Πού προσανατολίζονται οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι οι Πακιστανοί εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο τσιγάρων, καθώς βρέθηκαν ανάλογα στοιχεία στο διαμέρισμα στη Νίκαια, δεν μπορούν ωστόσο να εξηγήσουν πως βρέθηκε εκεί ο συνάδελφός τους ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Στο σημείο βρέθηκε και ένα όπλο το οποίο εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν ανήκει στον αστυνομικό.

Ο αστυνομικός δεν έχει δώσει δικαιώματα ποτέ στο παρελθόν ωστόσο η έρευνα, μετά και τις καταγγελίες των Πακιστανών που έχουν συλληφθεί, θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις