Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη Σταϊνμάγερ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι
ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Σταϊνμάγερ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ επισκέφτηκε το παλιό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι μαζί με τη σύζυγο του και κατέθεσαν λουλούδια προς τιμήν των πεσόντων. Η υψηλού συμβολισμού κίνηση συνοδεύτηκε από την ξενάγηση του προεδρικού ζεύγους στον χώρο όπου κρατούνταν οι αγωνιστές. Το στρατόπεδο ιδρύθηκε το 1936 επί Μεταξά […]

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ επισκέφτηκε το παλιό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι μαζί με τη σύζυγο του και κατέθεσαν λουλούδια προς τιμήν των πεσόντων.

Η υψηλού συμβολισμού κίνηση συνοδεύτηκε από την ξενάγηση του προεδρικού ζεύγους στον χώρο όπου κρατούνταν οι αγωνιστές. Το στρατόπεδο ιδρύθηκε το 1936 επί Μεταξά και λειτουργούσε ως στρατώνας, ενώ στη συνέχεια μετατράπηκε σε κέντρο συγκέντρωσης και μεταγωγής κρατουμένων. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που κρατούνταν στο Χαϊδάρι οδηγήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης στη Γερμανία και την Πολωνία.

Μία κίνηση συμβολισμού για τα χιλιάδες θύματα των Ναζί

 

Ο Γερμανός πρόεδρος Βάλτερ Σταϊνμαγερ πέρασε την πύλη του στρατοπέδου στο Χαϊδάρι

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις