Αθήνα

°C

kairos icon

ΠΕΜΠΤΗ

28

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Νέα Υόρκη καθιερώνει το… ουδέτερο φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης
ΚΟΣΜΟΣ

Η Νέα Υόρκη καθιερώνει το… ουδέτερο φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης

Ουδέτερο φύλο θα μπορούν να επιλέξουν από εδώ και πέρα όσοι έχουν γεννηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης και δεν προσδιορίζονται ως άνδρας ή γυναίκα. Πλέον, όποιος επιθυμεί, θα αλλάζει το πιστοποιητικό γέννησής του, διαλέγοντας  στη θέση του φύλου την ουδέτερη κατηγορία Χ. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο υπέγραψε τον νόμο την Τρίτη, καθιστώντας την […]

Αποτέλεσμα εικόνας για μπιλ ντε μπλάζιο

Ουδέτερο φύλο θα μπορούν να επιλέξουν από εδώ και πέρα όσοι έχουν γεννηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης και δεν προσδιορίζονται ως άνδρας ή γυναίκα. Πλέον, όποιος επιθυμεί, θα αλλάζει το πιστοποιητικό γέννησής του, διαλέγοντας  στη θέση του φύλου την ουδέτερη κατηγορία Χ.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο υπέγραψε τον νόμο την Τρίτη, καθιστώντας την πόλη της Νέας Υόρκης την πέμπτη περιοχή στις ΗΠΑ, μετά την Καλιφόρνια, το Όρεγκον, την πολιτεία της Ουάσινγκτον και το Νιου Τζέρσεϊ, όπου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Τρεις πολιτείες και η πόλη της Ουάσινγκτον εκδίδουν και άδειες οδήγησης με ουδέτερο φύλο.

Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των διεμφυλικών πιέζουν τις τοπικές κυβερνήσεις να διευκολύνουν την αλλαγή των εγγράφων ταυτότητας ώστε να ταιριάζουν με το φύλο με το οποίο προσδιορίζονται οι άνθρωποι.

Η πόλη της Νέας Υόρκης επιτρέπει πλέον στους ανθρώπους να αλλάζουν στα πιστοποιητικά γέννησής τους το φύλο από άρρεν και θήλυ σε Χ, προσκομίζοντας απλώς μια υπεύθυνη δήλωση, χωρίς να χρειάζεται σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Ουδέτερο φύλο: «Μνημειώδης αλλαγή»

«Αυτή η αλλαγή ίσως μοιάζει μικρή όμως είναι μνημειώδης», δήλωσε η Τάνια Τζόνσον- Ουόκερ, μια διεμφυλική ακτιβίστρια.

Ήδη από το 2014 η πόλη της Νέας Υόρκης επιτρέπει στους διεμφυλικούς να αλλάζουν εύκολα το φύλο τους από άνδρας σε γυναίκα και το αντίθετο χωρίς να απαιτείται προηγουμένως να έχουν αλλάξει όνομα ή να έχουν υποβληθεί σε επέμβαση για την αλλαγή φύλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις