Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

28

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ένας 23χρονος το πρώτο θύμα νερόφιδου στην ιστορία της Αυστραλίας (pic-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 23χρονος το πρώτο θύμα νερόφιδου στην ιστορία της Αυστραλίας (pic-vid)

Τραγική κατάληξη είχε η νυχτερινή βάρδια ενός 23χρονου Βρετανού ψαρά, ο οποίος πέθανε δύο ώρες αφότου είχε δεχθεί το τοξικό δάγκωμα ενός δηλητηριώδους θαλάσσιου φιδιού στον βορρά της Αυστραλίας. Ο άτυχος νέος βρισκόταν μέσα στο νερό μαζεύοντας τα δίχτυα που είχε ρίξει μερικές ώρες νωρίτερα, όταν ένιωσε το δάγκωμα στο κορμί του. Λίγα λεπτά αργότερα, […]

Τραγική κατάληξη είχε η νυχτερινή βάρδια ενός 23χρονου Βρετανού ψαρά, ο οποίος πέθανε δύο ώρες αφότου είχε δεχθεί το τοξικό δάγκωμα ενός δηλητηριώδους θαλάσσιου φιδιού στον βορρά της Αυστραλίας.

Ο άτυχος νέος βρισκόταν μέσα στο νερό μαζεύοντας τα δίχτυα που είχε ρίξει μερικές ώρες νωρίτερα, όταν ένιωσε το δάγκωμα στο κορμί του.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο 23χρονος Χάρι Έβανς άρχισε να έχει παραισθήσεις και να δυσκολεύεται στην αναπνοή, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα, εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ειδικοί θαλάσσιοι βιολόγοι κι ερπετολόγοι θεωρούν πως το φίδι ήταν τυλιγμένο στα δίχτυα ψαρέματος κι ένιωσε να απειλείται από τον Έβανς, ενώ είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας της Ωκεανίας, που καταγράφεται θάνατος από δάγκωμα νερόφιδου.

Το συγκεκριμένο είδος θαλάσσιου φιδιού διαθέτει εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο, ωστόσο μέχρι πρότινος θεωρούνταν ακίνδυνο καθώς αποφεύγει την επαφή με τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις